Бордът на директорите на Европейската туристическа комисия е обсъдил на

...
Бордът на директорите на Европейската туристическа комисия е обсъдил на
Коментари Харесай

До края на лятото България ще е достигнала 80% от резултатите през 2019-а

Бордът на шефовете на Европейската туристическа комисия е разискал на своята 105-та среща възобновяване на туристическия бранш в Европа, като мотото е било „ Резултати лято 2022 “.  Събитието се състоя в Рим. Като част от борда, с мандат до края на 2023 година, България ще взема присъединяване в решаването на значими за промишлеността тематики, въпроси и проблеми, приемане на нови членове, одобрение на програмата за деяние и на бюджета.

На тази среща страната ни беше показана от заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева.

Всяка страна е споделила позитивните резултати от сезона. Заместник-министър Георгиева е изтъкнала, че напъните на Министерството на туризма са ориентирани към потреблението на всички благоприятни условия за възобновяване на българския туризъм, като то е в непрекъснат контакт с всички заинтригувани страни за реализиране на съдействие сред институции и бизнес.

Заместник-министърът също е споделила най-актуалните данни за нашата страна, които сочат, че до края на летния сезон България ще е достигнала 80% от резултатите през 2019 година. Водещи пазари за страната ни, както и в последните години, са Румъния, Полша, Германия, Чехия, Англия, Израел и други.

Но, макар оптимистичните вероятности за възобновяване на туризма, не може да се подценен продължаващите провокации пред туристическия бранш на Европа, в това число световната инфлация и продължаващия руско-украински боен спор.

Заместник-министър Георгиева е подчертала, че фундаментална причина за развиване на туризма е мирът. А продължаващите военни дейности оказват извънредно отрицателно въздействие върху туристическия бранш в България.

Страната ни се приспособява към интернационалната конюнктура и новите трендове, а напъните на българския туристически бизнес са ориентирани към всеки един екскурзиант.

Обсъдена е била и тактиката на Европейската туристическа комисия за развиване на туризма в Европа до 2030 година. Важен акцент е подложен върху работата на организацията за издигане на имиджа на бранша „ туризъм “ и на специалностите в него.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР