Бордът на директорите на Eurobank Group, част от която е

...
Бордът на директорите на Eurobank Group, част от която е
Коментари Харесай

Топ мениджмънтът на Eurobank избра София за домакин на най-значимата си среща за годината

Бордът на шефовете на Eurobank Group, част от която е Пощенска банка, се събира за първи път в София сред 27 и 29 март. Изборът на София за хазаин е извънредно самопризнание от страна на управлението на финансовата група за триумфите и динамичното развиване на Пощенска банка, като един от водачите на българския пазар.

По време на първото си публично посещаване в страната след анонсиране на съглашението за придобиване на БНП Париба Лични Финанси България, с което Пощенска банка ще разшири още повече пазарния си дял и ще затвърди лидерската си позиция в бранша, висшият мениджмънт на Eurobank ще има среща с Президента на Република България Румен Радев и други държавници на високо равнище, както и с корпоративни клиенти и чиновници на Пощенска банка. В диалозите ще се включат ръководителят на Борда на шефовете Джордж Заняс, основният изпълнителен шеф Фокион Каравиас, заместник-главният изпълнителен шеф Ставрос Йоану, генералният управител „ Международна активност и Частно банкиране “ на групата Михалис Луис и основният изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на Пощенска банка Петя Димитрова.

„ Eurobank гледа доста съществено на своите вложения в България и Пощенска банка, която изрично се утвърди като една от систематичните банки в страната, със мощна потребителска база, която разпознава финансовата институция като благонадежден, приближен и новаторски сътрудник. Изключително горди сме с постигнатите резултати, които се дължат на ангажираността, упоритата работа и творчеството на екипа на Пощенска банка, който усили пазарните дялове и вероятности на банката на фона на забележителния напредък, реализиран през последните повече от 30 години. Eurobank, като единствената гръцка систематична банка със мощно наличие на пет пазара, продължава да укрепва интернационалните си активи, които реализираха мощно нарастване на чистата поправена облага с над 50% през 2022 година до 224 милиона евро, като 43% от нея идват от България “, разяснява ръководителят на борда на шефовете на Eurobank Джордж Заняс и акцентира огромното значение, което Eurobank придава на българския пазар, като един от трите пазара от изключителна значимост за финансовата група, наред с Гърция и Кипър.

Изпратихме година, която бе доста сполучлива за Пощенска банка. Кредитният ни портфейл надвиши 10 милиарда лева, което е растеж от 14.5% на годишна база и пазарен дял от 11.9%. Тази година също ще бъде извънредно динамична за нас. Сделката за придобиването на българския клон на БНП Париба Лични финанси ще ни разреши да заемем още по-стабилна позиция в „ огромната четворка “ на банковия бизнес. През последните години имахме серия от сполучливи сливания, с които доказахме, че консолидацията е развой, който рефлектира напълно позитивно върху пазара и нашите клиенти, които получават още по-бързи, преференциални, комфортни и новаторски услуги от по-голяма институция, част от мощна интернационална група “, сподели Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на Пощенска банка.

Пощенска банка, дъщерно сдружение на Eurobank Group, има повече от 30 години сполучливо наличие на българския пазар, които бяха маркирани на особено събитие през октомври 2022 година Само за миналата година финансовата институция бе удостоена с 25 влиятелни национални и интернационалните награди. Пощенска банка получи най-високото международно отличие „ Топ шеф “ за 2023 година от интернационалния самостоятелен Top Employers Institute. Като самопризнание за изключителните резултати, които показва, финансовата институция за четвърти път завоюва наградата „ Банка на годината “, за пета поредна година бе оповестена за „ Най-добра банка в банкирането на дребно “ от интернационалното издание World Finance Magazine и завоюва голям брой награди за своите новаторски артикули, услуги и корпоративна обществена отговорност.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР