Борбата за връщане на Крим ще бъде решаваща във войната

...
Борбата за връщане на Крим ще бъде решаваща във войната
Коментари Харесай

Ген. Бен Ходжис: Украйна никога няма да бъде безопасна или защитена, нито способна да възстанови икономиката си, докато Русия държи Крим

Борбата за връщане на Крим ще бъде решаваща във войната сред Русия и Украйна. Това съобщи генерал-лейтенант Бен Ходжис, някогашен пълководец на американската войска в Европа в.
 
" Решаващият терен за тази война е Крим. Украинското държавно управление знае, че не може да се задоволи с това Русия да резервира контрола над Крим ", сподели Ходжис.
 
По думите му Украйна в никакъв случай няма да бъде безвредна или предпазена, нито способна да възвърне стопанската система си, до момента в който Русия държи Крим.
 
Според Ходжис през идващите няколко месеца Украйна ще сложи изискванията за възможното освобождение на Крим.

Ходжис акцентира, че Украйна ще се нуждае от прецизни ударни оръжия с огромен обхват като ракетите ATACMS с по-голям обхват, които могат да бъдат изстреляни от инсталирана на камиони пускова установка HIMARS, с цел да изтласка сполучливо Русия от Крим.
 
Освобождаването на Крим може да бъде реализирано посредством уединяване на полуострова посредством въздушни и сухопътни офанзиви, с цел да се пресечен и пресечен главните връзки на Русия с Крим, в това число Керченския мост, означи Ходжис.
 
По думите му, откакто Крим бъде изолиран, Украйна ще би трябвало да употребява " необятен набор от системи с огромен обхват против откритите съветски уреди и групировки в Крим, което да ги направи несъстоятелно за тях и да ги принуди да изоставен ".
 
В тази връзка, Ходжис подлага на критика администрацията на президента Джо Байдън за нежеланието да даде оръжия с по-голям обхват, отбелязвайки, че съветските системи в Крим и на други места " убиват почтени украинци ".
 
Припомняме, че през 2014 година в изискванията на съветска военна окупация на 16 март бе извършен референдум, при който 95,5% от гласувалите при преброени 50% от гласовете и изборна интензивност от 85% (по данни на изборната комисия) избират присъединение към Русия, като още на идващия ден е оповестена самостоятелност, след което Република Крим и на 18 март дружно с град Севастопол бяха анексирани в състава на Руската федерация. Актът на Кремъл не е приет на интернационално равнище.
 
За връщане на Крим в състава на Украйна се заприказва по-смело след сполучливата контраатака, която Украйна стартира в късното лято на предходната година за освобождение на завзетите през 2022 година области. В последните седмици зачестиха предизвестията за военно освобождение на Крим, въпреки и западни политици и анализатори да считат, че това е преди всичко дипломатически сюжет.
 
Според някои анализатори максималистичната линия на украинските политици понижава възможностите за започване на мирни договаряния на 11-тия месец от началото на войната.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР