Борбата за световната хегемония винаги предполага и включва борбата за

...
Борбата за световната хегемония винаги предполага и включва борбата за
Коментари Харесай

Андрей Фурсов: Светът на пътя към зомбирането и „Планетата на маймуните“

Борбата за международната надмощие постоянно допуска и включва битката за това, което Антонио Грамши назовава „ културна надмощие “. Още съветският цар Николай I схваща доста добре потребността от битка в региона на културата. Именно той поръчва основаването на съветската идеология „ Православие. Самодържие. Народност “. Но от това не излиза нищо – не съумяват да основат отговор на „ Свобода. Равенство. Братство “.

През ХХ век, в последна сметка от 20-те до 60-те години в това число Съюз на съветските социалистически републики е лидер в областта на културната надмощие в редица насоки. Става дума за построяването на социално-справедливо общество, а до края на 60-те години западната интелигенция (не единствено лявата, само че и либералната) признава водещата роля на Съюз на съветските социалистически републики в тази област. Освен това руският съюз носи висока просвета. Ако погледнем следвоенните кино, спектакъл и балет – това е доста мощна просвета. Съветското кино е опция на американското.

„ Цивилизацията най-често отхвърля всяко културно богатство, което заплашва някоя от структурите ѝ. Този отвод да заимства, тази скрита неприязън са релативно редки, само че постоянно ни водят към самото сърце на цивилизацията. Това се уточни от Марсел Мос: не може да съществуват цивилизации, почтени да се назовават по този начин, в случай че не отхвърлят нещо, в случай че не се отхвърлят от нещо. При това всякога отводът се следи след дълги съмнения и опити за усвояване “, споделя Фернан Бродел.

Но през 70-те години всичко стартира да се разрушава. Финалът е времето на Горбачов, приемането на буржоазните полезности под формата на универсални, т.е. цялостната капитулация в областта на културата, приемането на най-лошите западни мостри на всеобща просвета. Това е финалът на битката за културна надмощие. Съветският съюз я губи, както губи и Студената война.

Холивуд е изцяло интегрална система на властта в Съединени американски щати. Ето да вземем за пример представителите на най-големите продуцентски компании в Холивуд, в това число даже анимациите, „ Дисни “, един път в годината се срещат с представители на Държавния департамент и Централно разузнавателно управление на САЩ. Естествено Централно разузнавателно управление на САЩ и Държавният департамент не споделят „ да снимат нещо “, само че споделят: „ Би било добре да осветите тематиката “. А хората прелестно схващат по какъв начин да осветят това.

„ Успешният сериал е завоалирана форма на преговаряне на моделите на държание в трансформирали се времена. На хората им се коства, че се развличат, гледат развиването и конфликтите на някаква непозната история, а в действителност получават мостри на държание за дадена съответна обстановка “, споделя Константин Ернст.

През 2003 година бях на конференция в Родос. Ние се разговорихме с някогашния министър председател на Индия. И ми сподели: „ Знайте, че в никакъв случай не сме допускали тази неточност, която вие допуснахте при Горбачов. Никога не сме пускали необятно Холивуд на нашите екрани, имаме си Боливуд. И имаме още доста такива местни компании, големи… Нашето кино са стотици милиони души. Холивуд е показан лимитирано на пазара на Индия, тъй като Холивуд е смисъл… Допуснахте голяма неточност през 80-те години “. Много добре, че Холивуд си потегли. Изобщо, колкото повече си потеглят от тук такива, толкоз по-добре.

Трябва доста добре да разберем какъв проект реализират „ домакините на международната игра “. Те разрушават образованието и науката, извеждайки ги в закрити структури, стремейки се да трансфорат популацията във безконечни юноши, за които културата да бъде сменена с улеснение и възприятие за надълбоко физическо задоволство. Навремето журналистът Д. Робинсън написа следното във вестник „ Таймс “: „ 1985 година ще влезе в историята като най-мрачния интервал в американското кино. Именно тази година Холивуд след близо 70-годишно владичество в бранша отхвърля всевъзможни искания, че служи на здравия разсъдък на възрастния човек “.

„ В американското кино за последните 40 години ясно преобладават две тематики – зомби и Планетата на маймуните, по които към този момент са снимани към този момент десетки филми, гледайки които американците виждат своите настояще и бъдеще. Тезата за зомбитата отразява африканските корени на забележителна част от американците с техните култове и страхове и актуалните способи на психо-социално манипулиране на масите на урбанизираното общество. Западното схващане от ден на ден подхожда на съзнанието на насекомите-индивидуалисти като хлебарките, т.е. американците харесват тематиката със зомбитата тъй като те от ден на ден наподобяват на тях. Последните два кино лентата на „ Въстанието на планетата на маймуните “ и „ Планетата на маймуните: гражданска война “ – ни показват резултатите от това манипулиране на огромния екран “, написа в блога az118.livejournal.com.

Превръщането на възрастните хора в недоразвити юноши, живеещи не от разсъдък, а от хормонално-инстинктивни стратегии преследва елементарна цел: да се възпита безусловно несамостоятелна персона, която елементарно ще се включи в световната информационна мрежа в качеството на изцяло ръководена „ клетка “. Не можеше да превърнеш креативния, минимално интелектуален човек в „ клетка “ от електронния мозък, следен от неожреци и техномагове.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР