Борбата за постове на всяка цена, без зачитане на волята

...
Борбата за постове на всяка цена, без зачитане на волята
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Борбата за постове на всяка цена не е правилният модел, за да се движим напред

„ Борбата за постове непременно, без ценене на волята и желанията на съдружните сътрудници, не е верният модел, с цел да се движим напред. “ това съобщи пред bTV Лена Бориславова, шеф на кабинета на Кирил Петков и представител на държавното управление.

Според Бориславова урокът, който обединението би трябвало да си вземе откакто депутатите отхвърлиха кандидатурата на Любомир Каримански за шеф на Българска народна банка, е че „ когато трима от съдружните сътрудници не застават зад една кандидатура, то значи тази номинация няма място да бъде обсъждана по този начин необятно “.

Говорителят на правителството коментира още, че от „ Продължаване смяната “ са удовлетворени от метода, по който Каримански управлява бюджетната комисия в Парламента, само че има основна разлика сред двата управителни поста:

„ Има основна разлика сред поста гуверньор на Българска народна банка – органът, който еднолично задава фискалната политика на българската страна и който има целия достъп до информация за това какви заплащания се правят, спрямо бюджетна комисия, която е един от органите в Народно заседание, където всички сме първи измежду равни в ръководството на бюджетните средства. “

„ Не споделям, че в случай че господин Каримански отиде в Българска народна банка ще стартира да прави нещо на мрачно, надалеч съм от тази мисъл, не бих си разрешила такива внушения за нашите съдружни сътрудници. Но когато имаш трима съдружни сътрудници, които не поддържат тази номинация, сами разбираме, че няма по какъв начин устойчиво да вървим напред “, сподели още Бориславова. 

Бориславова добави, че от " Продължаваме промяната " няма да се почувстват засегнати, в случай че Любомир Каримански повдигне обвиняване за клюка на министърът на финансите Асен Василев, както по-рано разгласи. " Всеки, който се усеща обиден има право да потърси правата си в съда ", сподели още тя.

В изявление за „ Тази събота и неделя “ началникът на кабинета на Петков коментира и учредяването на партия „ Продължаваме промяната “, което се състоя тази седмица в Пловдив - четири месеца откакто Петков стана министър председател на България. Досега политическото придвижване към Петков и Василев нямаше публична конструкция, а присъединяване им на изборите през ноември 2021 година стана допустимо в съдружен формат с потреблението на регистрацията на три дребни партии. 

„ За нас беше доста по-важно да използваме първите 100 дни, с цел да решим четири огромни задания преди въобще да мислим за това по какъв начин да си учредим партия, да си проведем конгрес или нещо сходно ", съобщи Бориславова пред bTV.

Справяне с Коронавирус рецесията, въвеждане с енергийната рецесия, приемане на Плана за възобновяване и резистентност и промяна на правосъдната промяна – това са четирите съществени задания, по които държавното управление работи от началото на мандата си, уточни Лена Бориславова. Според нея държавното управление е постигнало неоспорим триумф в оправянето с Коронавирус рецесията и е съумяло „ далновидно да ръководи този развой “ без да затваря бизнеса посредством въвеждането на аршин за интензивни кревати и стимулиране на имунизацията.

Приемането на плана за възобновяване и резистентност, както и въвеждането на енергийни помощи към производителите на сила и разпределителните сдружения, за които бяха отпуснати 4 милиарда лв., също са измежду триумфите на държавното управление. А като най-голямо предизвикателство пред кабинета съгласно Бориславова е комуникацията. А образец за това е видеоклипът на министъра на културата Атанас Атанасов, който той разгласява в обществените мрежи.

От „ Продължаваме промяната “ не са обсъждали явяване на последващи избори, само че биха траяли партньорството с мандатоносителите си, разяснява още  Бориславова. Началникът на кабинета на Петков съобщи, че за тях остава по-важно е да се борят за идеята, а не за политическа непоклатимост, която да реализират в името на взаимни отстъпки:

„ Много елементарно щеше да е за нас без митинги, без да скапваме контракти за дългогодишни лъжливи схеми по границата с Турция да вземем за пример, и тогава щеше всеки от нас да си потегля в 11ч., както е било в предходни години, доколкото ми описват от администрацията на Министерски съвет и да щракаме с пръсти, да сме свежи и заредени и да гледаме напред без рецесии “, сподели Бориславова.

 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР