Борбата за по-добро бъдеще, стабилно съществуване и по-големи заплати, достойни

...
Борбата за по-добро бъдеще, стабилно съществуване и по-големи заплати, достойни
Коментари Харесай

Македонци търсят български паспорт

Борбата за по-добро бъдеще, устойчиво битие и по-големи заплати, почтени за естествен живот, са част от аргументите, заради които от ден на ден македонци протягат ръка към български паспорти, написа скопският вестник "Вечер ".

Неофициалните данни сочат, че 100 до 150 хиляди македонски жители са получили български паспорт, а на тази стъпка се вземат решение млади и остарели, студенти и печалбари, безработни и работещи, които не виждат своето бъдеще в страната, в която е мъчно да се преживее с 200 евро. Не са изключение лекарите и административните чиновници от вътрешността на Македония, които са решили да си извадят паспорт, с цел да могат да заминат в страна, в която техният труд ще бъде повече скъп и по-добре заплатен, написа изданието.

В източната част на Македония най-вече се търсят български паспорти, а рекордьор е най-източният град, който граничи с България - Делчево, където 70 % от жителите са с двойно поданство, написа "Вечер ". Най-многобройни са печалбарите, които от този град отпътуват на сезонна работа в Италия, Швейцария, Германия или Словения, а след тях са студентите, които тази година оставиха града запустял и отпътуваха за Германия.

Търсенето на български паспорти е огромно също в Берово, Струмица, Битоля и Охрид, написа скопският вестник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР