Борбата в групите на Лига Европа се възобновява тази седмица.

...
Борбата в групите на Лига Европа се възобновява тази седмица.
Коментари Харесай

Bwin Анализ - Лудогорец търси реванш срещу унгарския Ференцварош

Борбата в групите на Лига Европа се възобновява тази седмица. Родният първенец Лудогорец ще има опция да си отмъсти на Ференцварош на унгарска земя. Ключовият дуел стартира в 19.55 българско време, а познавачите на играта имат опция да си създадат регистрация в букмейкъра Bwin и да се възползват от високите коефициенти за всички мачове от шампионата.
Разградчани оглавиха еднолично групата след удобната домакинска победа над съветския ЦСКА Москва с 5-1 у дома. Унгарците също се показаха нелошо в първия кръг, като ненадейно си потеглиха с точка от Испания при гостуването си на Еспаньол. Допълнителна мотивация за българския отбор е напълно пресния спомен от конфликтите с Ференцварош през юли. Жребият сблъска двата отбора в предварителните кръгове на Шампионската лига, където унгарците съумяха да надделеят след два трагични мача. Също както и в този момент, Ференцварош бяха домакини в първия мач. Те поведоха рано, само че Лудогорец не се стресна и изравни бързо посредством Свирчок. Българският отбор обаче въпреки всичко загуби срещата след гол през втората част. Унгарците започнаха стремително и реванша в Разград, като поведоха с два гола до 21-та минута. „ Орлите “ бяха надалеч от мисълта да се предават и Георги Терзиев понижи резултата в 24-а минута. Може би решаващият миг в срещата беше изпуснатата от Свирчок дузпа в 29-ата минута, която би изравнила резултата. Ференцварош подпечата класирането си напред с нов гол след почивката, а драмата завърши с късен червен картон на Козмин Моци.
Лудогорец има всички учредения да гледа с повече оптимизъм към двата конфликта с унгарския противник в Лига Европа обаче. Разградчани усъвършенстваха играта си след треньорската рокада и демонстрираха на останалите родни тимове, че слуховете за перманентна рецесия в техния лагер са мощно пресилени. Те към този момент оглавяват класирането в родния шампионат след 11-ия кръг с 27 точки, на точка пред преследвача Левски и на 4 точки пред третия Локомотив Пловдив. Разградчани са отбелязали 19 гола в последните си 10 мача при позволени единствено 5, и чиста мрежа в 6 от тези срещи. Последната загуба на тима беше точно реваншът в Разград против Ференцварош. Оттогава тимът е в серия от 18 мача без загуба във всички шампионати.
Унгарците обаче също показват доста добра форма напоследък. Те са непобедени в последните си 7 срещи, като тази серия включва 6 победи и тъждество. Отборът е обичайно мощен у дома, където е спечелил 10 от последните си 11 мача. Тази форма им разреши да излязат на втората позиция в унгарското състезание, на три точки зад МОЛ Види. Ференцварош обаче имат един изигран мач по-малко.
Прогноза: Мачът ще бъде доста оспорван и крайния излаз е мъчно да бъде очакван. Въпреки значимостта на дуела предвид на крайното класиране в групата, противниците едва ли ще изневерят на нормалния си настъпателен жанр обаче. Това е доста добра причина да следим още веднъж под напрежение, забавен и ефективен дуел, с обрати и голове и в двете мрежи. Двата тима да вкарат при коефициенти към 1.80 е добър залог с висок късмет за реализация. Може би даже още по-добра алтернатива при коефициенти към 2.10 е Над 2.5 гола.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР