Борбата в България е, че нещата не стават бързо и

...
Борбата в България е, че нещата не стават бързо и
Коментари Харесай

Емил Кабаиванов: Борбата в България е, че нещата не стават бързо и лесно. Изборът на Даниел Панов за председател на НСОРБ е прецедент

Борбата в България е, че нещата не стават бързо и елементарно. Просто по този начин може би в тази част на Югоизточна Европа такива са нравите, само че ние ще продължим битката.

Това сподели за аудиокаста " Това е България " на " Фокус " доктор Емил Кабаиванов, кмет на Карлово, определен за следващ мандат за член на УС от делегатите от Южен Централен регион за обмисляне.

" Тя не е поради някой от нас, поради мен, поради ръководителя Даниел Панов, който преизбрахме за трети мандат – апропо това е казус, тъй като до момента ръководителите са били по един или два мандата, той стана за трети път ръководител на сдружението, та, не е поради нас, а тъй като отново ще повторя, европейската процедура сподели, че дейно локално самоуправление, което взема решение бързо проблемите на хората, взема решение ги с по-малко средство, т.е. пести обществен запас, е единствено това, което има децентрализация на управнически принадлежности и финансов запас ", добави той.

" Управителният съвет е органът, който съставлява всички общини, и ние сме хората, които доста постоянно слагаме проблеми при отраслови министри, и пред Министерски съвет, пред парламентарни комисии. Т.е. натоварването е огромно и отговорността е огромна. А още повече, че когато са те избрали твои сътрудници, кметове, ръководители на Общински препоръки, ти нямаш моралното право да не работиш в полза на българското самоуправление ", разяснява кметът на Карлово. 

" Думите на министъра на финансите бяха следните: " Аз не съм срещу децентрализацията “, а просто той чака от нас един проект за деяние и оферти за законодателни промени, тъй като без законодателни промени няма по какъв начин да има децентрализация. Между прочее президентът беше първия ден, той също застана на наши позиции, тъй че има предпоставките този развой да бъде интензивен. Ние ще бъдем дейната страна, уповавам се да получим схващане, с цел да върви напред ", изясни доктор Емил Кабаиванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР