Борбата срещу Паметника на Съветската армия е зестрата за брак

...
Борбата срещу Паметника на Съветската армия е зестрата за брак
Коментари Харесай

Политолог: Вървим към културен терор

Борбата против Паметника на Съветската войска е зестрата за брак сред две партии, които не могат да намерят към какво друго да се съберат, сподели Тончо Краевски

Това съобщи пред политологът Тончо Краевски.

„ Когато стартираме да се сплотяваме по този метод и да търсим политически консенсус към обща жертва, идващите жертви ще бъдат други монументи. Вървим към културен гнет. Ще бъде подложен въпроса за Паметника на Царя Освободител, за Руската черква и Докторския монумент. Не става въпрос за комунизъм, а за интернационална обстановка по отношение на Русия. Въпросът е до каква степен ще се стигне “.

Темата за Паметника на руската войска стана централна поради голямото неплодородие и безпринципност на претендентите, участващи в предизборната акция, изясни още той.

„ През целия либерален интервал у нас има податливост към преработване на предишното. Очевидно липсват огромни хрумвания за бъдещото, които да активизират масите от хора. Затова ги активизират посредством делене и опълчване по тематики от историята, които са мъчителни “.

Вчера през целия ден по всички медии се говореше за решението на Столичния общински съвет, за което няма никаква подготвеност да бъде взето, уточни той.

„ Самите общински съветници се държат по този начин, като че ли са от някакъв якобински клуб, който желае да вземе властта в страната. Министър-председателят надали не трябваше да се свие и да каже: „ Оставете го за след изборите “, вместо да съобщи на ръководителя на Общинския съвет, че престъпва пълномощията си, не познава закона и се държи неприлично “.

По време на предизборната акция доста свенливо се приказва за сериозните проблеми на хората, като високата инфлация, сподели още политологът.

Не би трябвало да живеем с концепцията, че пазаруването на гласове е някакъв тип незаконна активност, която може да бъде обуздана, съобщи Краевски.

„ Не можем да се оправим с казуса, като просто го криминализираме “.

Кампанията ще се развие скучно, предвижда още той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР