Борбата срещу мафията продължава, обяви премиерът Кирил Петков след правителственото

...
Борбата срещу мафията продължава, обяви премиерът Кирил Петков след правителственото
Коментари Харесай

Кирил Петков: 2,5 млрд. лв. са искани за незаконни строежи

Борбата против мафията продължава, разгласи министър председателят Кирил Петков след държавното съвещание.

2,5 милиарда лв. са желани за противозаконни градежи, като тези пари е трябвало да бъдат платени през нарастването на бюджета, който беше пожелан от Министерство на районното развиване, разгласи министър председателят Кирил Петков.

Откритията са на междуведомствената комисия на Министерство на финансите и Министерство на регионалното развитие.

Премиерът даде образец.

„ Шест метра водосточна тръба коства 1 млн. лв. за данъкоплатците на Република България. Три стълба костват 2 млн. лв.. С този вид образци се събират в 2,5 милиарда лева противозаконни градежи “, сподели Петков.

„ Тези пари трябваше да бъдат платени през нарастването на бюджета, който беше пожелан от Министерство на регионалното развитие “, сподели Петков.

По думите на премиера точно това е повода тъкмо през днешния ден да се повдигне тематиката за Северна Македония в Народното събрание. Защото е предстояло министърът на финансите Асен Василев да изнесе откритата информация. Петков прикани хората да не се поддават на похищение на вниманието то значимите тематики.

Относно абсурдът за Северна Македония Петков сподели, че Министерски съвет ясно е декларирал, че всяко решение би трябвало да мине през Народното събрание.

Чуха се всевъзможни клевети в Народното събрание по отношение на решението за РСМ. Министерски съвет през днешния ден взе ясно решение, което е недвусмислено. Оттук нататък нито един политически водач не би трябвало да се упражнява в каквато и да било изразителност. Това сподели министър председателят Кирил Петков на конференция пред медиите след съвещанието на Министерски съвет дружно с министъра на стопанската система Корнелия Нинова и енергийния министър в оставка Александър Николов.

А то е: първо - всяко предложение от страна на ротационното председателство на Европейски Съюз от страни членки или Европейска комисия, обвързвано със започването на договаряния за еврочленство с РСМ или Албания, което се отклонява от рамковата позиция на Министерски съвет, да се изпраща неотложно към комисията по външна политика към Народно събрание. Второ - представителите на България в Комитета на непрекъснатите представители и в Съвета по общи въпроси да не показват единодушие с предложенията по точка 1 до разискването им в Народно събрание, а при отхвърлянето им от Народно събрание да изразят негативна позиция по тях, посочи Петков.

" Оттук нататък никой политик не може да каже, че държавното управление може да направи едностранни дейности, това решение на Министерски съвет задължава нашето посланичество в Брюксел да се обърне към Народно събрание. Македония беше употребена да отвлича публичното внимание ", сподели още той.

Кирил Петков разгласи, че през вчерашния ден Германия е поела ангажимент да изпрати свои граничари на българо-турската граница. Часове по-късно се желае оставка на държавното управление. Борбата против мафията в България ще продължи, закани се Кирил Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР