Борбата срещу дезинформация е на вниманието на европейските лидери в

...
Борбата срещу дезинформация е на вниманието на европейските лидери в
Коментари Харесай

Главчев: Подкрепяме всячески Украйна, поддържаме европейската позиция

Борбата против дезинформация е на вниманието на европейските водачи в подтекста на идните избори за Европейски парламент. Важно е да се подхващат решителни дейности от страните членки и всички институции да работят в синхрон и съгласуваност, съобщи министър председателят Димитър Главчев след съвещанието на Европейския съвет.

В Брюксел бяха признати Заключения, изразяващи решимостта на Съюза и неговите страни членки да наблюдават от близко и да лимитират всевъзможни опасности, произлизащи от дезинформация, в това число посредством изкуствен интелект, както и от задгранично манипулиране на информация и интервенция в изборните процеси.

" Борим се България да не бъде уязвима от позиция на дезинформацията, в благозвучие с европейските изводи ", добави министър-председателят, представен от държавната пресслужба.

По отношение на Украйна министър председателят Димитър Главчев удостовери безапелационната поддръжка на България.

" Подкрепяме по всякакъв начин Украйна съгласно опциите. Поддържаме европейската позиция ", съобщи министър-председателят.

По думите му източници за помощ биха могли да бъдат приходите от замразените съветски активи, които сe пресмятат на към 2 и половина - 3 милиарда евро.

Премиерът Главчев подчертава също върху апела на висшия представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел допустимо най-бързо на Киев да бъдат предоставени противоракетни системи, показват от държавната пресслужба.

Премиерът Димитър Главчев посочи и поддръжката на България за обновяване на разговора на Европейски Съюз с Турция. Посоката е да се уголемява разговора с Турция във връзка асоциирането в Европейския съюз, както и осъвременяването на митническия съюз, добави Главчев.

Министър-председателят Димитър Главчев е срещнал също по този начин европейските си сътрудници със протичащото се в България. Във фокуса на диалозите са били измененията в Конституцията и подготовката на идните избори на 9 юни.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР