„Борбата със сивата икономика не е с ограничаване на плащанията

...
„Борбата със сивата икономика не е с ограничаване на плащанията
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Борбата със сивата икономика е контрол, не ограничаване на плащанията в брой

„ Борбата със сивата стопанска система не е с ограничение на заплащанията в брой, а с контрола, който съответните институции вършат върху това дали се издават съответните документи - касови бележки и фактури ". Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " Таско Ерменков от парламентарната естрада.

Според него предлагането на ГЕРБ за ограничение на прага на кешови заплащания е направено с вярата народните представители да не го одобряват.

„ За някои това предложение звучи красиво, само че сте наясно, че е погрешно ", разяснява той.

„ Всеки глас срещу предлагането на ГЕРБ е рационален глас в поддръжка на обикновено мислещия човек ", добави различен народен представител от левицата Георги Гьоков.

Той прикани ръководещите да не внушават, че който гласоподава срещу, е за сивата стопанска система.

„ Лично аз ще гласоподавам за това предложение, в случай че намалявайки прага на заплащането в брой, ще даде опция да се усилят пенсиите посредством преизчисляване ", сподели още Гьоков.

Отношение по тематиката взе и националният представител от Българска социалистическа партия Филип Попов.

„ Разходи от бюджета се вършат, когато има доходи. А доходи има, когато има стопанска система. Това няма да се реализира с драконовите ограничения, които оферирате ", сподели Попов. Според него с предлагането на ГЕРБ ще се подтиква сивата стопанска система, тъй като това е удар против по-малките компании.

„ Те си заплащат налозите и осигуровките. Какво се промени от Нова година до в този момент, когато господин Горанов ни убеждаваше за 10 000 лева предел " - попита Попов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР