Борбата с щетите след пороите в област Смолян продължава и

...
Борбата с щетите след пороите в област Смолян продължава и
Коментари Харесай

Наводнена е пещерата Дяволското гърло

Борбата с вредите след пороите в област Смолян продължава и през днешния ден, ситуацията се усложнява, стартира да вали сняг. Пътят към Девин е пропаднал. Смолян, Неделино и Девин са в бедстващо състояние към момента. Без ток са две села. Една от махалите на с. Елховец остана откъсната поради пропаднал мост. Жителите на Триград са снабдени с най-необходимото - храна и медикаменти, защото достъпът до тях е неосъществим.

Здравко Иванов, кмет на община Девин - Ситуацията в общината е изключителна. Достъпът до пещерата Дяволското гърло е неосъществим, защото пътят е пропаднал, теренът е доста комплициран за работа. Бяха разказани вредите, които са на стойност над 4 милиона, които всички са незабавни. Пътят Пешево-Триград е наложителен. Триград и Кестен са и без питейна вода. В момента се реализира достъп до отвеждащия тръбопровод на Триград.

Вчера Римския мост бе напълно опустошен, няма късмет да бъде възобновен.

Владимир Солаков - Щетите в пещерата Дяволското гърло са големи. Всичко е цялостно с вода, провокиран е голям въртоп и е разрушена напълно обособената част на пещерата.3000 прилепа зимуват там, след бедствието всички са напуснали пещерата. Достъпът е неосъществим, безусловно пред очите ни пропадна пътят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР