Борбата с подкупите, с корупцията е ангажимент на много институции.

...
Борбата с подкупите, с корупцията е ангажимент на много институции.
Коментари Харесай

Иван Гешев: В България имаме проблем с работата в колектив

„ Борбата с подкупите, с корупцията е ангажимент на доста институции. За да се изкорени този проблем приказваме и за образование, и за обучение. Важно е обаче и приемането на настоящи закони “, сподели пред възпитаници от Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик.

Той им благодари за поканата да гостува в учебното заведение, като изясни, че задачата на срещата, която се организира в границите на самодейността „ Правосъдие в бъдещето – прокурори и възпитаници приказват за право “ на Асоциацията на прокурорите и Камара на следователите в България, е младежите да знаят правата си и интензивно да ги пазят.

„ Безгрешни системи няма. Въпросът е всяка институция да взема решение проблемите си, отрицателните трендове да бъдат минимализирани и да не се одобряват за естествени.



Всяка институция би трябвало да си прави работата, а не да трансферира виновност “, акцентира държавният обвинител, който отговори на редица въпроси на учениците, свързани с действието на правосъдната система, с закононарушения като трафика на хора, злоупотребата с власт, злополуките и други, както и с типовете присъди.

Заедно с при учениците бяха прокурор Сийка Милева, представител на основния прокурор, Албена Кузманова, областен прокурор на Пазарджик, Радослав Бакърджиев, областен прокурор на Пазарджик и Златина Иванова, член на Асоциацията на прокурорите в България и прокурор в РП-Пазарджик.



Главният прокурор приказва пред младежите за работата на прокуратурата като част от правосъдната власт и за стадиите, през които се минава, с цел да бъде наказан причинител на закононарушение.

„ За целия развой не дава отговор една институция. Говорим за екипна и взаимна работа. В България, за жал, имаме проблем с работата в колектив и с възприятието за общественост. Това ни прави по-слаби. Ако желаеме да се развиваме, би трябвало да има схващане за част от общността “, сподели.

„ Ако станете очевидци на закононарушение и желаете да бъде кръстосан даден проблем, би трябвало да подавате сигнали. За нас няма значение кой какви финансови благоприятни условия има. Ако някой е направил закононарушение, няма да остане ненаказан “, изясни районният прокурор на Пазарджик Радослав Бакърджиев.На срещата присъстваше десетокласничката

Красимира Михайлова, ученичка в специалността „ Технология на целулозата, хартията и опаковките “.



Тя е един от спечелилите в състезанието за есе „ Защо желая да съм прокурор за един ден “, проведен от Асоциацията на прокурорите в България и Британското посолство. „ Впечатлена съм от разсъжденията в есето на Красимира и се надявам един ден тя да приключи право и да стане прокурор “, сподели прокурор Златина Иванова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР