Борбата с огъня край санданското продължава на няколко фронта, предава

...
Борбата с огъня край санданското продължава на няколко фронта, предава
Коментари Харесай

Близо 130 души се борят с огъня край село Петрово

Борбата с огъня край санданското продължава на няколко фронта, предава БНР. Директорът на Югозападното държавно дружество заяви за Радио Благоевград, че на мястото на пожара сега има към 130 души – 80 чиновници на Предприятието, 30 военнослужещи, 20 пожарникари и доброволци от селото.

„ Двата от фронтовете са локализирани. В момента нашите коли поливат с вода, с цел да няма наново запалване. От третия фронт в този момент водим един автомобил, който има алтернатива да пусне над 400 дка дълга линия, с цел да може да го затворим и да обезпечим към този момент всички фронтове. Очакваме в околните часове да го локализираме. Това обаче не значи, че няма да са хората през целия ден там, защото високите температури неизбежно ще доведат до наново запалване тук-там, което би трябвало да бъде на момента погасявано “, сподели инж. Дамянов.
 Огънят край Сандански погълна група гасачи Огънят край Сандански погълна група гасачи
Трагичен процес на пожара край Петрово община Сандански, съобщи кореспондентът на БГНЕС. Пожарът гори от нощес, по информация на облас...

187 пожара са били гасени на територията на страната през миналото денонощие. Това заяви за БНР шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов:

„ И през днешния ден в Югозападна България се чака да е доста комплицирана обстановката - рискови температури, мощен вятър, допустима е тук-там и градушка. Така че не престават нашите дейности в Благоевград, особено Петрово. Дано през днешния ден до обяд да успеем изцяло да овладеем цялата обстановка “, сподели комисар Николов.

Още от КРИМИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР