Борбата с нелегалната миграция в Европейския съюз може да е

...
Борбата с нелегалната миграция в Европейския съюз може да е
Коментари Харесай

Радев обсъди с Орбан и Моравецки борбата с нелегалната миграция

Борбата с незаконната миграция в Европейския съюз може да е ефикасна единствено със взаимни старания на страните членки за целеустремено обезвреждане на интернационалната мрежа и центровете, които управляват и финансират трафика на хора. Това е общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя на Полша Матеуш Моравецки, изразена в телефонен диалог. 

Радев и Моравецки разискаха готвените промени в Пакта за миграцията и убежището и защитата на външните граници на Европейския съюз. Румен Радев акцентира, че страните от първа линия би трябвало да получат поддръжка за справяне с миграционния напън, както и да засилят партньорството на службите си за сигурност с страните от Централна и Западна Европа, където са ситуирани центровете, направляващи и финансиращи незаконния трафик на хора.

Радев уточни, че по тази причина България инициира основаването на интернационална оперативна работна група за продан на информация за обезвреждане на финансовите потоци, които обезпечават незаконния трафик.

В рамките на визитата си в Австрия през юни президентът Румен Радев и австрийският канцлер Карл Нехамер разискаха оправянето с незаконната миграция. България и Австрия ще продължат партньорството си в битката с незаконната миграция и за защитата на външните граници на Европейски Съюз в полза на сигурността на европейските жители, беше общата позиция на двамата.

С Орбан президентът разиска и двустранното партньорство в региона на енергетиката и опцията страната ни да окаже поддръжка за енергийната диверсификация на Унгария. Подчертани бяха и опциите на страната ни за доставка на повече енергийни запаси за Унгария след обезпечения от България достъп до терминалите за полутечен газ на Гърция и Турция, въведеният в употреба интерконектор с Гърция и предстоящото довеждане докрай на газовия интерконектор сред страната ни и Сърбия до края на т.г.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР