Борбата с нелегалната миграция в Европейския съюз може да е

...
Борбата с нелегалната миграция в Европейския съюз може да е
Коментари Харесай

`Румен Радев обсъди борбата с нелегалната миграция в ЕС с полския премиер Матеуш Моравецки

Борбата с незаконната миграция в Европейския съюз може да е ефикасна единствено със взаимни старания на страните членки за целеустремено обезвреждане на интернационалната мрежа и центровете, които управляват и финансират трафика на хора. Около тази позиция се сплотиха президентът Румен Радев и министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки в телефонен диалог, който организираха през днешния ден, оповестиха от прессекретариата на президента.

Двамата разискаха готвените промени в Пакта за миграцията и убежището и защитата на външните граници на Европейския съюз. Румен Радев акцентира, че страните от първа линия би трябвало да получат поддръжка за справяне с миграционния напън, както и да засилят партньорството на службите си за сигурност с страните от Централна и Западна Европа, където са ситуирани центровете, направляващи и финансиращи незаконния трафик на хора.

Затова България инициира и основаването със съдействието на Европол на интернационална оперативна работна група за продан на информация за обезвреждане на финансовите потоци, които обезпечават незаконния трафика, уточни още Румен Радев. Писма с покана за присъединяване на специалисти по въпросите на незаконната миграция президентът Радев изпрати на 26 май т.г. до редица водачи на страните членки на Европейски Съюз.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР