Борбата с корупцията, спряна обаче от статуквото, което желаело да

...
Борбата с корупцията, спряна обаче от статуквото, което желаело да
Коментари Харесай

Константинова счита за политически вота на недоверие


Борбата с корупцията, спряна обаче от статуквото , което желаело да си върне властта, както и от бездействието на прокуратурата. Това регистрира пред БТВ като най-голямото достижение на кабинета " Петков " вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова.

" Много гневна борба на статуквото да си върне надмощието. Мотивите, които внесоха ГЕРБ за вота на съмнение и методът, по който гласоподаваха другите партии беше доста чудноват. Например в тези претекстове се съдържаше рецензия, че се движи с доста муден ритъм влизането в еврозоната - нещо, за което " Възраждане " гласоподаваха " за ". Имаше рецензия за енергийната политика на държавното управление, Има Такъв Народ гласоподаваха " за ", макар, че енергийният министър е техен. Аргументите за икономическо и финансово несправяне на държавното управление бяха извънредно несъстоятелни ", сподели тя.

Тя одчерта, че страната се справила макар множеството рецесии - коронавирус, война, бежанска вълна, енергийна и инфлационна рецесия. " Това демонстрира, че претекстовете за този избор на съмнение са извънредно и единствено политически. И бе пернат шалтерът не поради тези рецесии, а поради тази рецесия, с която ние се оправяме - против корупцията. "

" Този кабинет не беше свален, тъй като не се е справил в битката си. Получи се тъкмо противоположното - той беше свален, тъй като се справяше прекомерно добре в битката с корупцията. Когато на митинг против нас излезе Делян Пеевски, човек, който е в листа Магнитски, когато този човек стачкува против теб на площада и след шест месеца идва на работа, с цел да натисне бутона и да те смъкна, това демонстрира, че ние сме се справили ", изрази убеденост вицепремиерът.
 Трифонов към Петков, Борисов, Пеевски и Иванов: Ще имате болшинство, бъдете мъдри
Трифонов към Петков, Борисов, Пеевски и Иванов: Ще имате болшинство, бъдете мъдри

Основахте Евроатлантическа коалиция в България, освен това безапелационно подкрепена от Франция

Макар и държавното управление толкоз добре да се справяло с рецесиите, въпреки всичко животът на хората е повлиян в отрицателен, призна Константинова.

" Това, което ме питате, е дали българите живеят по-добре, когато толкоз покрай тяхната граница се води една ужасяваща и изненадваща война. В момента в който световно всички страни се борят с една голяма инфлационна рецесия. При тези условия няма по какъв начин нашия обичай и нашето всекидневие да не бъдат афектирани. Но това се случва за всички хора във всички страни в Евопа. Но това не би трябвало да ни разфокусира в най-важната борба, която би трябвало да проведем. "

А за какво няма нито едно дело за корупция след 7 месеца ръководство на кабинета " Петков "? Причината, счита Константинова, била неработещата прокуратура. " В изискванията на една неработеща прокуратура, колкото и отчети, разбори, сигнали и доказателства да се входират в тази прокуратура, те седят паркирани на едни лавици в прокуратурата и по никакъв метод не довеждат до правдивост. Още от предишното лято аз съм паркирала хиляди разбори на вътрешен одит във връзка с язовири, във връзка с държавния комплекс, и тези каузи в никакъв случай не започват. Тази борба за правдивост ще е мудна. "

А що се отнася до идните договаряния за нов кабинет - не е допустимо Политическа партия да водят диалози нито с ГЕРБ, нито с Движение за права и свободи, нито с " ИТН ", нито с " Възраждане ", даже и договарянията от тяхна страна да не се водят от водачите им, с които министър председателят разгласи, че няма да комуникира. Причината - представителите им били единствено изразители на волята на партийните си водачи. " Те са въплъщение на това, против което се борим ", отсече Константинова.
 Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и
Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " смъкнаха кабинета Петков

Петков събра до 116 гласа

Припомняме, че през днешния ден министър председателят Кирил Петков хвърли повече светлина върху това какво следва през идващите седмици.

Ние всички сме доста сполотен тим и продължаваме в същия формат. Това съобщи министър председателят Петков по отношение на това дали се плануват промени при съставянето на бъдещо държавно управление в границите на този парламент.

Той уточни, че към този момент съставът ще бъде неизменен.

Министър-председателят отхвърли към момента да приказва за обособени министри. Докато нямаме поддръжката на самостоятелни депутати, които се надяваме да забележим дали има подобен късмет, още не желая да влизам в конкретика, означи той.
 Петков нито ще договаря с Има Такъв Народ, нито ще трансформира състава на нов кабинет Обновена
Петков нито ще договаря с Има Такъв Народ, нито ще трансформира състава на нов кабинет

Премиерът отхвърля България да е изнасяла оръжие за Украйна

Относно думите на Тошко Йорданов от Има Такъв Народ, че биха се отзовали при покана за договаряния от Политическа партия, Петков акцентира, че от Политическа партия ясно са декларирали, че има няколко души, с които не биха преговаряли, а точно Бойко Борисов, Делян Пеевски и Движение за права и свободи, Костадин Костадинов, както и самия Слави Трифонов.

Доколкото знам, Тошко Йорданов не може да направи една стъпка или едно изявление без Слави Трифонов, тъй че за жалост и с него няма да можем да приказваме, заключи Петков.

Според него няма смисъл за българското общество да влезе в поредна мъка, в случай че " задкулисието още може да управлява средствата, които би трябвало да вървят при хората, а не в няколко компании, както беше до момента при Има Такъв Народ ".

Той бе безапелационен, че е време България да извоюва опцията да има свободно държавно управление , което работи действително за хората.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР