Борбата с корупцията не е само борба за спестяване на

...
Борбата с корупцията не е само борба за спестяване на
Коментари Харесай

Денков: Борбата с корупцията се превръща в борба за демокрацията

Борбата с корупцията не е единствено битка за икономисване на обществени средства, не е единствено битка за въздействие на страните, а се трансформира и в битка за опазване на демокрацията . Ролята на битката с корупцията закупи нови световни измерения. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков след среща с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши.

Той благодари на Кьовеши, че още веднъж е на посещаване в България и по тази причина какъв брой е значимо да се покрие цялата територия на Европа със мощно наличие на европейската прокуратура.

За държавното управление са значими битката с корупцията и съдействието с европейската прокуратура, акцентира министър председателят.

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел акцентира, че задачата на европейския прокурор е доста значима, тъй като по този начин се пази общия интерес на Европейски Съюз и на всяка една държава-членка на съюза. Важно е да получим поддръжка, че по тази причина държавно управление битката с корупцията е висш приоритет със законодателни промени и единни дейности, сподели Габриел.

България може да бъде член на Европейски Съюз, която да задава стандарти . Правителството се бори против корупцията с ясна промяна в правосъдната система и конституционни промени. България може да бъде образец за другите държави-членки на Европейски Съюз, тъй че зависи от нас да го отстояваме, добави външният министър.
 Европейска комисия: България буксува в битката с корупцията по високите етажи на властта
Европейска комисия: България буксува в битката с корупцията по високите етажи на властта

Какви са заключенията в четвъртия годишен отчет по отношение на върховенството на закона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР