Борбата с корупцията и съдебната реформа остават централен приоритет в

...
Борбата с корупцията и съдебната реформа остават централен приоритет в
Коментари Харесай

Борисов към Рейндерс: Борбата с корупцията и съдебната реформа остават централен приоритет за ГЕРБ

" Борбата с корупцията и правосъдната промяна остават централен приоритет в работата на ГЕРБ. Това заявих по време на среща с европейския комисар по правораздаване Дидие Рейндерс. Подчертах, че евроатлантическото болшинство в Народното събрание към този момент е готово с предложенията по какъв начин да бъдат избирани членовете на антикорупционна комисия ", заяви във фейсбук профила си водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Председателят на Комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията Рая Назарян, която е и създател на текстовете, изясни, че досега сходна комплицирана и многопластова процедура не е провеждана. Процедурата вкарва тройна бистрота: първо асортимент в номинационна комисия, по-късно в отрасловата парламентарна комисия и най-после избор от Народното събрание с гласовете на две трети от присъстващите народни представители. 

Екатерина Захариева от Комисията по конституционните въпроси срещна комисар Рейндерс с последните промени в Конституцията. По време на срещата обсъдихме също напредъка на страната ни в реализирането на промените в правосъдната система. Запознах комисар Рейндерс и с всички начинания, които сме подхванали за оказване на военно-техническа помощ на Украйна ", написа още Борисов. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР