Борбата с корупцията и престъпността, както и дигитализацията на държавната

...
Борбата с корупцията и престъпността, както и дигитализацията на държавната
Коментари Харесай

Германо-българската камара очаква от новия кабинет борба с корупцията и е-управление

Борбата с корупцията и престъпността, както и дигитализацията на държавната администрация са измежду водещите упования към идващото държавно управление на България от фирмите, членуващи в Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), заяви Българска телеграфна агенция. Блицанкета на камарата заключи настройките и упованията на фирмите за бъдещото ново държавно управление и президента.

Проучването е направено сред 22 и 29 ноември и в него са взели участие 53 компании - членове на бизнес - сдружението. В по-голямата си част това са български предприятия, поддържащи търговско-икономически връзки с Германия, както и вложители от Германия. 68 на 100 от участвалите компании са дребни и междинни предприятия с под 250 чиновници, а 32 на 100 са огромни компании с над 250 чиновници.

На въпроса " Какви са Вашите упования към бъдещото българско държавно управление от позиция на Вашата компания? " най-вече гласове са дадени за " Борба с корупцията и престъпността " (69.81 на сто) и " Насърчаване на дигитализацията на държавната администрация " (64.15 на сто). " Предвидимост на икономическата политика " и " Стабилизиране цените на силата " получават по 45.28 на 100, следвани от " Политическа и обществена непоклатимост " с 41.51 на 100.

Други 37.74 на 100 от интервюираните са показали, че упованията им са свързани с възстановяване на транспортната инфраструктура, както и повече бистрота на публичните поръчки. За 35.85 на 100 приоритет е подобряването на конкурентоспособността на националната стопанска система.

На въпроса " Каква смяна във взаимоотношението сред президентската институция и бизнеса очаквате след изборите? " - 39.62 на 100 показват " Повишаване на имиджа на България като място за вложения ", a 16.98 на 100 - " По-активно взаимоотношение с бизнеса ".

Участниците в анкетата дават по под 10 на 100 на всеки от следните вероятни отговори " Участие в полемики и събития, които се отнасят до бизнеса ", " Задълбочаване на развиването на партньорството с интернационалните стопански организации ", " Концептуално разработване на икономическа стратегия за 2030 година ", " Интерактивен продан на отзиви и визити на компании на място ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР