Борбата с корупцията буквално предизвика криза в Албания, тъй като

...
Борбата с корупцията буквално предизвика криза в Албания, тъй като
Коментари Харесай

Борбата с корупцията на практика остави Албания без конституционен съд

Борбата с корупцията безусловно провокира рецесия в Албания, защото над 50% от състава на Конституционния съд не съумя да премине инспекцията за интегритет, съобщи организация МИА, представена от " Правен свят ".
Отпадането един по един на членовете на Конституционния съд изкара на бял свят потребността от главно пречистване на правосъдната система. Блокирането на работата на Конституционния съд вкара правосъдната система в дълбока рецесия, която вреди съществено на устрема на Албания към участие в Европейския съюз, разяснява албанският в. " Шекули ".
Конституционният съд на Албания е формиран от 9 съдии, трима от които се назначават от президента, трима от Народното събрание и трима от Върховния съд. Мандатът на определените съдии е 9-годишен без право на преизбиране.
Когато стартира процесът на пречистване на полицията, към 500 служители на реда непринудено напуснаха службата си, като отхвърлиха да попълнят формулярите за материално състояние при постъпване на работа и към днешна дата. 8000 служители на реда подадоха декларациите.
Процесът на " чистка на корумпираните " докара до отпадане и на доста съдии и прокурори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР