борбата с коронавируса по целия свят тече с пълна сила.

...
борбата с коронавируса по целия свят тече с пълна сила.
Коментари Харесай

Мобилното приложение NOVID20 разквива къде да се спасим от COVID-19

битката с ковид по целия свят тече с цялостна мощ. БЛИЦ напомня, че през вчерашния ден специалисти от „ Пирогов “ пуснаха онлайн тест, с който да разберем дали имаме COVID-19 единствено за 5 минути.

Сега се появи още едно мобилно приложение. То се споделя NOVID20 и работи за ограничение на бързото разпространяване на ковид в Европа. Технологията ясно демонстрира местата, където можем да останем, без да сме изложени на риск от зараза, а това ще помогне за по-голямата сигурност и на рисковите групи в тази изключителна обстановка.

Създателите на мобилното приложение чакат, че потреблението му ще редуцира и продължителността на интервала на карантината.

Проектът е дело на интернационален доброволчески екип от експерти в разнообразни сфери, отпред с българина Михаил Ковачев. За популяризирането на приложението и изгодите от него тимът на NOVID20 се свързва с виновните министерства и органи, както и с университети и телекомуникационни компании.

Михаил Ковачев е студент по бизнес администрация във Виена. Той застава отпред на екип от над 80 млади експерти в разнообразни сфери от цяла Австрия, които дни наред работят по основаването на приспособено европейско решение по образец на сполучливи приложения от Азия с най-високите стандарти за отбрана на данните.

Целта е бързото понижаване на % от зараза, породена от Covid-19. Проектът е подсилен от специалиста по медицина Франц Висбауер, доста програмисти, учени, адвокати, огромни международни компании и към този момент е готово да проработи и у нас.

Пред БНР той описа, че хората в Австрия съблюдават въведените ограничавания. "В момента пребивавам живота си единствено онлайн. "

Идеята за специфичното приложение зародило откакто Михаил Ковачев се върнал от Испания. Видял възходящата статистика на инфектираните, свързал се с другар в Южна Корея, с цел да разбере по какъв начин се оправят там, а по-късно със свои другари програмисти и съидейници се концентрирали да приспособяват приложението за Европа.

Ковачев изясни, че правилото употребява близостта на мобилните телефони един до различен и времето за вероятен контакт сред хората. Ако някой се болести, то информацията се изпраща на хората, които скоро са били наоколо. Личните данни на ползвателите остават предпазени от достъп на институции, твърди българинът.

"Убедени сме, че в допълнение към рестриктивните мерки за придвижване и карантинни ограничения, актуалните софтуерни подходи също дават решителен принос за предизвестие на хората в ранен стадий и закъснение на % на заразяване ", уверен е Михаел Ковачев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР