Борбата с климатичните промени ще обсъждат представители на близо 200

...
Борбата с климатичните промени ще обсъждат представители на близо 200
Коментари Харесай

Започва конференция на ООН за климата, Президентът Радев води българската делегация

Борбата с климатичните промени ще разискват представители на близо 200 страни в египетския град Шарм ел-Шейх.

Президентът Румен Радев ще управлява през днешния ден и на следващия ден българската делегация на 27-aта конференция на OOН за изменение на климата. В нея са министрите на околната среда Росица Карамфилова и на енергетиката Росен Христов. Тази година Египет е хазаин на интернационалния конгрес, който стартира през вчерашния ден и ще продължи до 18 ноември.

Действия за справяне с климатичните промени, ограничения за понижаване излъчванията парникови газове, общи стъпки за ограничение на покачващите се температури, както и финансова поддръжка за разрастващите се страни – това са част от тематиките, които в идващите 12 дни ще бъдат във фокуса на полемиките на годишната конференция за измененията в климата. Международният конгрес има за цел да подтиква напъните в международен проект за закъснение на климатичната рецесия, с която светът се сблъсква. Тревожните трендове очерта в изявление преди форума в Египет и генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

Той прикани международните водачи за ясна политическа воля за по-бързо понижаване на нездравословните излъчвания, намаляване на следствията от климатичните промени и финансирането на този развой, и предизвести:

" Климатичните бедствия към този момент нанасят вреди на страните, обществата и стопанските системи. Трябва фрапантно да понижим излъчванията парникови газове с 45 % до 2030 година. Трябва да удвоим финансирането за адаптиране и да забележим действителен прогрес във връзка с загубите и вредите. COP27 би трябвало да трансформира в световен приоритет дейностите против климатичните промени ".

Очаква са в срещата на върха на държавните и държавните ръководители в Египет да се включат десетки водачи от целия свят. Сред тях и президентът Румен Радев, който ще взе участие в церемонията по формалното разкриване на форума през днешния ден, а на следващия ден ще направи изявление в границите на 27-ата климатична конференция. Българският държавен глава ще се включи в част от полемиките и ще организира срещи със свои сътрудници.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР