Борбата с кърлежите и комарите в страната е задължение на

...
Борбата с кърлежите и комарите в страната е задължение на
Коментари Харесай

Горанов: Борбата с кърлежите и комарите е задължение на общините

Борбата с кърлежите и комарите в страната е обвързване на общините, сподели в Народното събрание министърът на финансите Владислав Горанов през днешния ден. Той отговори на въпрос на депутата Васил Антонов по отношение на средства за ефикасни дезинсекционни и дезакаризационни мероприятия в общините по поречието на река Дунав, съобщи Българска телеграфна агенция.

Оценката на рисковите места за битка с инсектите са от компетенцията на министъра на опазването на здравето, сподели Горанов.

Практическото използване на тези мероприятия е обвързване на общините и те би трябвало да са регулярни, сподели министърът. По думите на Горанов общините имат цялостната опция в границите на своите бюджети да финансират тази активност.

Подобен вид активност в цялата страна би трябвало да се провежда от общините и през последните години страната не възнамерява и не дава пари. От 2005 до 2014 година са правени прехвърляния от държавния бюджет само че не считам, че това е работа на страната. Смятам, че общините имат задоволително потенциал да се оправят с този проблем, уточни Горанов.

В момента общините правят независимо отнасяне, опушване и локално напръскване на терените, само че няма цялостна съгласуваност, уточни Антонов. Проблемът се отнася освен до крайдунавските, а до всички общини в страната, уточни националният представител.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР