Борбата с каналите за незаконни мигранти е една от важните

...
Борбата с каналите за незаконни мигранти е една от важните
Коментари Харесай

България е ключов маршрут за мигрантския трафик, важна и за наркотрафика

Борбата с каналите за противозаконни мигранти е една от значимите задания на Европол и организацията оказва помощ на страните-членки, включително и на България, за битката с тази противозаконна процедура. Това сподели пред БТВ Катрин де Бол, изпълнителен шеф на Европол.

" Добре е да имаме визия от кое място идват мигрантите, от кое място ги търсят трафикантите, какви са пътищата. И това, което видяхме, е, че хората, които се занимават с това, не се интересуват от човешкия живот. Те имат доста пари, добити от незаконна активност. Имаме разбори, вършим следствия, с цел да разберем къде е началото и края на всеки един маршрут. Има голям брой такива - през Мароко и Испания, през Балканите и България, също по този начин и през Беларус ", очерта тя съответния път на противозаконния мигрантски трафик.

Мигрантският напън няма да спре, тъй като Европа е обсъждана като привлекателно за живот място, като от това се възползва незаконният контингент, счита де Бол.

" Ежегодно се усилва вносът и преносът на опиати в Европа. Основни пристанища са Антверпен, Ротердам и Хамбург. Но и вашите пристанища в България се употребяват от тези незаконни организации ", засегна и тематиката с наркотрафика на територията на Европейски Съюз, възходящ годишно шефът на Европол.

Модерно било да се употребяват и криптирани връзки в самите незаконни групи, усложнява се и самата им конструкция. " Вече не приказваме за един началник на организацията, към този момент са мрежи. Има лица, в множеството пъти те даже не са в Европейски Съюз, тъй като не вземат участие интензивно в трафика, те се крият отвън Европа. Корупцията също е основен фактор, 60% от незаконните организации, за които в Европол знаем, употребяват корупцията. Увеличава се и потреблението на принуждение ", сподели Катрин де Бол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР