Борбата с допинга в спорта е сред приоритетите на българското

...
Борбата с допинга в спорта е сред приоритетите на българското
Коментари Харесай

Красен Кралев: Трябва да има по-строг контрол и за това трябва да лицензираме нашата антидопинг лаборатория



Борбата с допинга в спорта е измежду целите на българското председателство. Важна роля за избора на този приоритет е изиграла и работата на българския Антидопингов център, съобщи при откриването на интернационалния семинар " Предотвратяване на използването на допинг в професионалния и в спорта за всички посредством образование и следствие " министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Интересното на този семинар е положителната оценка, която ние получаваме за включването на тематиката за потреблението на допинга и при спорта за всички и при подрастващите. Този проблем не е единствено в България, а и в цяла Европа. Обръщаме внимание за първи път на образованието и информираността на жителите и на следствието несъмнено. Това са двата метода, които ще бъдат в центъра на вниманието на този семинар, съобщи министър Красен Кралев.

Мисля, че би трябвало да има по непоколебим надзор на всички равнища. Нашата задача е да успеем да лицензираме антидопинг лабораторията с която България разполага. Тя е прелестно оборудвана. 4 години имаше мораториум върху лицензирането на лабораториите в Европа. Сега постигнахме съглашение тази пролет той да бъде вдигнат. Тогава България и Беларус, които са в листата на чакащите ще могат да аплайват за лиценз, добави министър Кралев.


В семинарът вземат участие над 120 представители на интернационалните организации, свързани с антидопинга - представители на страните-членки на Европейски Съюз и на антидопинговите организации от Европа, както и представители на спортните федерации. Представени бяха 25 антидопингови организации от 14 държави-членки на Европейски Съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР