Борбата с COVID-19 не само не е приключила, а няма

...
Борбата с COVID-19 не само не е приключила, а няма
Коментари Харесай

Най-бързият суперкомпютър в света срещу коронавируса

Борбата с COVID-19 освен не е завършила, а няма изгледи скоро да стигне до своя край. В напъните за преодоляване и анализиране на пандемията, както и за разкриване на ваксина, се включват учени то целия свят. А в днешното софтуерно време няма по какъв начин да не разчитаме на помощ и от този бранш.

Преди дни суперкомпютърът Fugaku , който е японско дело, бе разгласен за най-бързият в света. Той съумя да направи 2.8 пъти повече калкулации от досегашния победител от Съединени американски щати, дело на IBM.

Така постави завършек на американската доминация и да сложи Япония още веднъж на върха след 11 години спиране. Fugaku има размерите на цяла стая и разработван цели 6 години от софтуерната компания Fujitsu, подкрепена от държавния институт Riken.
 Снимка 485191

А в този момент Fugaku има освен купа, само че и значима задача - да помогне в битката с новия ковид . За задачата суперкомпютърът ще симулира разпространяване на микроскопични капчици, които са притежател на вируса, в офис пространства, както и в препълнени метро влакове, предава BBC.
 Коронавирусът, Англия и в кои обстановки правенето на секс там става нелегално
Когато сексът стане противозаконен

Опитите на Англия да понижи разпространяването на ковид

В момента голямата софтуерна машина не работи на цялостен потенциал, само че се чака това да се случи през идната година. Тогава към този момент ще бъде претрупан и с търсенето и намирането на дейно лекуване за COVID-19 .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР