Борбата с COVID-19 е изключително самотна, като болничните пациенти са

...
Борбата с COVID-19 е изключително самотна, като болничните пациенти са
Коментари Харесай

„Ръцете на любовта“: Ръкавици с топла вода успокояват COVID пациенти в кома

Борбата с COVID-19 е извънредно самотна, като болничните пациенти са най-силно наранени. Болните в интензивни отделения нямат право на визити от близки и родственици – извънредно значим контакт, който усъвършенства положението им.

Поради тази причина две медицински сестри от Сао Паоло, Бразилия, измислиха по какъв начин с подръчни средства да оказват помощ на хората в кома.

Жените пълнят латексови медицински ръкавици с топла вода и ги слагат по подобен метод върху ръцете на пациентите, че да имитират човешки досег.

Снимка: Reuters

Импровизираната техника назовават „ Ръцете на любовта “, тъй като носи успокоение и разтуха на болните.

Ръкавиците с вода се слагат от двете страни на дланта на пациента по този начин, че той да има чувството, че някой го държи за ръка.

Снимка: Reuters

Според сестрите стоплянето на ръцете на пациентите в кома не носи единствено прочувствена поддръжка, а оказва помощ и аз кръвообращението. В някои случаи студените крака могат да подадат неверни данни към другата инсталация, към която са вързани.

Снимка: Reuters

Техниката беше снимана на видео и пусната в обществените мрежи, което докара до усвояването й от лечебни заведения по целия свят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР