Борбата с чумата не може да се води само от

...
Борбата с чумата не може да се води само от
Коментари Харесай

Шефът на БАБХ за чумата: Основният проблем в България е задният двор

Борбата с чумата не може да се води единствено от една конструкция. Всички в страната би трябвало да се обединят. БАБХ непрестанно е алармирала и предложила ограничения. Последните години няма чуваемост на това, което приказваме ние. Всеки разяснява без даже да е експерт. Хората за жалост не ни имат вяра и не ни оказват помощ за това, което вършим.

``
реклама

Това сподели в предаването " Плюс минус " по Нова телевизия изпълнителният шеф на БАБХ доктор Дамян Илиев, който разяснява тематиката за африканската чума по свинете, написа Novini.bg. " Зад местата за загробване на умъртвените животни стоят доста институции. Те са толкоз доста, че хората не могат да си ги показват. Още преди 2 години всяка община е трябвало да обезпечи такива места. Аз съм твърдо за загробване на животните. Към момента няма никаква заплаха за заразяване на подпочвените води. Екарисажите нямат потенциал да поемат всички животни. Ще отнеме доста повече време да се изгарят животните в инсинератори. Евтанизирането на животните би трябвало да се случи бързо. Ако решим да горим животните от Бръшлен, ще ни отнеме 150 дни. Никой в Европа не го прави. Нито една страна няма запас от инсинератори за едно такова злополучие. Единственото изгаряне на животни е имало в Чехия, само че там е нямало " заден двор ", а иживотните са били единствено диви. Във всички останали страни животните се загробват. Фермите, в които се избиват животни, ще могат да бъдат употребявани още веднъж, откакто премине известно време на излекуване ", безапелационен бе доктор Илиев.

" Заявявам отговорно, че оградата по границата с Румъния не е отговорност на БАБХ. Прасетата напълно умерено могат да плуват. Днес чух мнение, че болно прасе не може да преплува Дунав. Това е по този начин, само че единствено в случай че прасето е клинично болно и има температура. 10 дни преди този момент прасето напълно умерено може да преплува реката. В момента ние съблюдаваме европейско решение и тактика за битка с африканската чума. Ние съблюдаваме тези правила. Основният проблем в България е " задният двор ". Ние не получаваме никаква поддръжка от селските кметове и хората. Всички регистрирани свиневъди ще бъдат обезщетени на пазарни цени. Запознат съм, че министър Танева търси способи и нерегистрираните да бъдат обезщетени по някакъв метод, макар че те са извършители ", приключи шефът на БАБХ.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР