Борбата с бракониерството е наша основна дейност. Това се доказва

...
Борбата с бракониерството е наша основна дейност. Това се доказва
Коментари Харесай

Ще има ли регистър на бракониерите?

„ Борбата с бракониерството е наша съществена активност. Това се потвърждава от хванатите бракониери от чиновниците на районните ни дирекции по горите. Правим всичко допустимо да увеличим интензивността и резултата от тази наша активност ”. Това съобщи в ефира на „ Събуди се ” по Нова телевизия зам.-министърът на земеделието Мирослав Маринов в отговор на въпрос какво прави властта в битката с бракониерите.

Той разяснява и случай от преди три години, при който двама мъже са били арестувани за противозаконен лов в Монтанско, само че против тях няма подхванати наказателни дейности. „ Смятам, че много сполучливо се оправяме с бракониерството. В съответния случай горската власт е установила на място случая. Участвали са и чиновници на Министерство на вътрешните работи в констатацията. И защото сме имали подозрения за закононарушение, сме го предали на прокуратурата. Държавното обвиняване обаче е излязло с разпореждане, че приключва наказателното произвеждане. Ние обаче не сме съгласни с това решение и сме го обжалвали ”, уточни зам.-министър Маринов.

Той акцентира, че указател на бракониерите може да бъде основан. " Ние ще обмислим този вид и в най-кратки периоди подобен лист да бъде основан. Той ще бъде публичне, с цел да се знае кои са бракониерите и тези ловци, които нарушават законите. Те надлежно няма да бъдат вклчючвани в ловните дружинки ", акцентира зам.-министърът. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР