Борбата е за това Русия най-после да се превърне в

...
Борбата е за това Русия най-после да се превърне в
Коментари Харесай

Евгения Кара-Мурза: Русия проведе псевдо избори, но продължаваме да се борим за нормална държава

Борбата е за това Русия най-сетне да се трансформира в естествена европейска страна, която ще почита правата и свободите на жителите си и ще живее в мир със съседите си. Заради това би трябвало да продължаваме да се борим и никога не би трябвало да се отхвърляме. Това съобщи пред Българска национална телевизия Евгения Кара-Мурза,

Остро разяснява тя настоящата политическа конюнктура в Русия след извършените неотдавна президентски избори, които

Кара-Мурза изяснява и за какво не могат да бъдат признати за законни изборите в Русия. 

По думите ѝ, не може да се има доверие на допитванията, които се правят в " тоталитарна страна ", не може да се има доверие на по този начин наречените избори, които тя организира.
 Стана ясно къде е изместен Кара-Мурза
Стана ясно къде е изместен Кара-Мурза

Той е подложен в углавен блок

В окупираните територии на Украйна съгласно формалните данни Владимир Путин е получил повече от 90% от гласовете. Може ли да се има доверие на такива резултати? , попита тя. 

Не виждам въобще по принцип по какъв начин е допустимо това - да бъдат приети резултатите от тази процедура, която не може да бъде наречена избори, тъй като тя няма нищо общо с демократичната процедура на изборите, които се организират във всяка една демократична, естествена, свободна страна. Има безусловно явни юридически учредения за това, резултатите от тези избори да не бъдат приети за законни. Няма какво да се мъчим с това - през 2020 година Владимир Путин направи повече от 200 ремонти в текстове на съветската Конституция, с което в действителност просто изопачи, обезобрази, унищожи главния закон, основополагащия закон на нашата страна, сподели тя.

Друг проблем са били съперниците на Путин във вота. 

Естествено и фактът, че противник на Владимир Путин също прави изборите нелегитимни. Всички действителни противници или хора, които биха могли да са противници на Владимир Путин са или в заточение, или в пандиза, или бяха убити. Физически бяха отстранени от тази власт, с цел да се разчисти пътя за Путин и да се направи от него цар. Аз даже не виждам, по какъв начин биха могли, по какъв метод биха се намерили аргументи, учредения с цел да бъдат приети тези избори за законни. Според мен те не съществуват, съобщи тя.

Тя напомни също, че

Въпреки това, съгласно нея, опозиционерите  не би трябвало да се поддават на обезсърчение и да се откажат от битката. 

В никакъв случай не би трябвало да се отчайваме, както ни споделят хората, вкарани през днешния ден зад решетките, коства ми се, че има смисъл да ги чуем тях. Володя да вземем за пример имаше опция да се обърне към нашите съидейници след убийството на Алексей (Навални). По време на едно от правосъдните съвещания сподели нещо значимо, макар че той не би могъл да изрази с думи това, което е почувствал след чудовищната вест за убийството на Алексей, само че че сме длъжни пред нашите приятели да продължаваме битката, с цел да реализираме това, поради което са живели и поради което починаха, сподели тя.

Навални, най-яростният критик на президента Владимир Путин в Русия, предизвиквайки обвинявания от поддръжниците му, че е бил погубен. Кремъл отхвърли всякаква държавна интервенция в гибелта му.

Припомняме, че Кара-Мурза, който осъди войната на Русия в Украйна и лобираше за западни наказания против Москва и други обвинявания, които отхвърли, сравнявайки делото против него със сталински демонстративен развой.

Това беше най-тежката присъда, наложена на опозиционен политик от началото на  войната в Украйна през февруари 2022 година

Кара-Мурза, който страда от неврологично заболяване, откакто оцеля при два опита да бъде токсичен, през януари и подложен в изолираност
 Съпругата на Кара-Мурза се опасява за живота му
Съпругата на Кара-Мурза се опасява за живота му

След гибелта на Алексей Навални
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР