Борбата е безмилостно жестока между семейство Аниели, познати, като Италианските

...
Борбата е безмилостно жестока между семейство Аниели, познати, като Италианските
Коментари Харесай

Борбата е безмилостно жестока: „Италианските Кенеди“ семейство Аниели се борят за милиардите на Фиат

Борбата е безмилостно жестока сред семейство Аниели, познати, като „ Италианските Кенеди “. Най-известната индустриална династия в Италия води яростна война. В нея майка упрекна личния си наследник в укриване на налози. Те водят битки за активи, завещани им от някогашния патриарх Джани Аниели.

Най-богатият човек в актуалната италианска история умря през 2003 година на 81-годишна възраст.

Той трансформира Фиат в национална мощност, генерираща 4,4% от Брутният вътрешен продукт на Италия

Аниели, на чието заравяне се допуска, че са участвали 100 000 души, назначава внука си Джон Елкан, най-големият наследник на майка си Маргарита Аниели, за собствен правоприемник.

Малко след гибелта на татко си, Маргарита се съгласи да се откаже от каузи си в империята. Тя изиска в подмяна на 1,2 милиарда евро. Ала по-късно промени решението си и се опита да си върне активите, които счита, че през днешния ден костват 4,8 милиарда евро.

Тя обаче предприе още един удар против сина си, който управлява компании, в това число Ferrari

Маргарита го упрекна в подкрепяне на личната й майка, Марела Карачиоло, вдовицата на Джани Аниели, в осъществяване на укриване на налози.

През 2004 година Марела даде на Джон и двамата му братя и сестри контрола върху Dicembre, фамилната компания, която има контролни дялове в огромна част от автомобилната империя. Но след гибелта й през 2019 година разногласията по отношение на контрола над империята започнаха да се натрупат.

Маргарита упрекна майка си, която по това време публично пребиваваше в Швейцария и затова се оправи с смяната в контрола върху активите според швейцарското законодателство, че е живяла в Италия в годините преди гибелта си. Нейните юристи настояват, че това би направило наследството нелегално съгласно италианското законодателство.

Джиджи Монкалво, създател, който е писал за фамилията, сподели пред The Times:

„ Маргерита е извикала водачите и личния състав на майка си като очевидци, с цел да потвърдят, че е била в Италия. Те показаха, че тя е страдала от заболяването на Паркинсон и Алцхаймер през последните две години на живота си и в никакъв случай не е напускала Торино. Ако успее да потвърди това, наследството може да бъде анулирано. Това ще й даде късмет да получи половината от активите, оставени от майка й, които костват към 4,8 милиарда евро, в това число дяловете в Dicembre. “

Това ще й даде надзор над компанията

„ Взимаме поради и златните кюлчета, скрити в Швейцария, които Аниели са получили от италианското държавно управление за доставка на въоръжение и транспортни средства по време на двете международни войни “, добави той.

Италианските магистрати изследват дали Марела е избягвала заплащането на налози в Италия, потвърждавайки, че е гражданин на Швейцария. Те проверяват и Джон Елкан по съмнение за подкрепяне на нейни хипотетични закононарушения.

Майката и синът, за които се счита, че не са разговаряли между тях от 2004 година, също се борят за ориста на фамилната сбирка от творби на изкуството. Тя включва творби на Пикасо, Моне и Франсис Бейкън.

Маргарита роди още пет деца от втория си брачен партньор.

Адвокатите й споделиха, че тя просто „ се пробва да обезпечи заслужено отношение към всичките си деца, съгласно закона “

Адвокатите на Елкан в това време споделиха, че ще продължат да се борят с Маргарита в съда:

„ Има една майка, Маргарита Аниели, която преследва личните си родители и три от децата си в съда в продължение на 20 години. “

Те прибавиха, че тя „ подценява ясно декларираните стремежи на Джани Аниели и Марела Карачиоло, както и споразуменията, които самата тя подписа “.

Семейство Аниели не е единствената италианска автомобилна династия, която води война сама със себе си

По-рано този месец беше разкрито, че козметичка е наел частен детектив, с цел да вземе слюнката от сламка, употребена от наследница на благосъстоянието на Lamborghini, с цел да води горчива борба за клюка в Италия.

35-годишната Флавия Борзоне е съдена от сина на създателя на именития производител на хиперавтомобили за клюка.  Тя обществено съобщи, че той е спал с майка й и е неин същински татко.

Борзоне, козметик от Неапол, споделя, че Тонино Ламборгини, синът на Феручо Ламборгини, се е срещнал с майка й, неаполитанската оперна певица Розалба Колосимо, в края на 80-те години, когато тя е била на 17 години.

Борзоне сподели, че Ламборгини е спрял и е предложил транспорт до Колосимо, до момента в който чакала рейс в Милано. Твърди се, че двойката е почнала връзка и през 1988 година се ражда Борзоне.

Но откакто обществено разгласи изказванията си през 2019 година в телевизионни стратегии и клюкарски списания, тя се изправи пред сложна борба, с цел да потвърди, че в действителност е обвързвана със семейство Ламборгини.

Източник: DailyMail/Превод: SafeNews
Още вести четете в категорията Живот
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР