Boot Camp ще позволи инсталиране на ARM версия на систематаПотребителите

...
Boot Camp ще позволи инсталиране на ARM версия на систематаПотребителите
Коментари Харесай

Windows 10 може да проработи и на таблети iPad Pro

Boot Camp ще разреши инсталиране на ARM версия на системата

Потребителите на iPad Pro могат да се възползват и от сюжети на работа с Windows 10
(снимка: CC0 Public Domain)

Когато преди 15 години мина от процесори IBM PowerPC към Intel в своите компютри , Apple пусна софтуерния инструмент Boot Camp за инсталиране на Windows като втора операционна система. Сега и потребителите на таблети iPad Pro може да получат такава алтернатива, заяви Notebook Check.

Инсталирането на Windows за ARM като втора операционна система на iPad Pro стана допустимо с появяването на iOS 13.4, която предложи „ нейтив ” поддръжка за мишка и тракпад. Освен това, дружно с новия iPad Pro, Apple показа Magic Keyboard, оборудвана с тракпад. Остава само да пусне Boot Camp за iPad.

Apple е заинтригувана Windows 10 да работи на iPad, с цел да усили потребителската си база. Макар че Windows 10 за ARM не е изцяло съвместима с x86-приложенията, тази „ орязана ” операционна система предлага цялостна поддръжка за отдалечени настолни компютри и работи добре с пакета Office.
още по тематиката
В допълнение, iPad Pro поддържа работа с цифрова химикалка, което отваря доста благоприятни условия за евентуалните консуматори на Windows, с помощта на Windows Ink. Възможни са и други сюжети, при които потреблението на Windows на iPad може да е от изгода.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР