Бонбоните с алкохол могат да доведат не само до лека

...
Бонбоните с алкохол могат да доведат не само до лека
Коментари Харесай

Бонбоните с алкохол могат да бъдат опасни

Бонбоните с алкохол могат да доведат освен до лека интоксикация, само че и до хипергликемия - повишение на кръвната захар, както и до остатък от " празни " калории - директен път към увеличение на тежестта, настояват лекари.

Според Валентин Скрябин, началник на клиничния филиал на Московския научно-практически център по наркология към Департамента по опазване на здравето на Москва, бонбоните в ярки опаковки и красиви кутии са синоним на празник за доста хора, само че с помощта на триковете на търговците бонбоните с алкохол се показват като " двоен празник ".

" Количеството алкохол, което те съдържат, зависи от вида на сладкарските произведения, съответния производител и технологията на произвеждане. Много от тези бонбони съдържат сладкарски ликьори и съдържащи алкохол добавки и ароматизатори. Съдържанието на алкохол в такива бонбони би трябвало да се показва от производителите върху опаковката. Бих желал да ви предупредя да не се пробвате да постигнете алкохолно замайване, като ядете огромни количества бонбони, съдържащи алкохол. Това не води до интоксикация, а по-скоро до хипергликемичен потрес, който настава, когато равнището на глюкозата в кръвта се увеличи доста ", акцентира Скрябин.

Наркологът означи, че за хората, които имат проблеми с алкохола, и за тези, които са се лекували от алкохолна взаимозависимост, е по-добре изобщо да не протягат ръка към алкохол под каквато и да е форма.

" За страдание, освен една глътка алкохол, но дори миризмата и усетът му могат да доведат до срив. И в тази обстановка не е толкоз значимо дали алкохолът е същински или е от заместители - усетът на такива бонбони може да разсъни мемоари и да предизвика предпочитание за пиянство, което да докара до рецидив. Затова е по-добре да не рискувате да провокирате хората към вас, които може да имат проблеми с алкохола ".

Диетологът акцентира, че пресните или сушените плодове, както и другите ястия, приготвени от тях: салати, желета, мусове, приготвени без добавена захар или с минимално количество добавена захар, могат да бъдат потребна опция на алкохолните бонбони. Тези артикули също съдържат елементарни въглехидрати, само че нормално в по-малки количества.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР