Бомбоубежището под драматичния театър в Мариупол е спасило 130 души.

...
Бомбоубежището под драматичния театър в Мариупол е спасило 130 души.
Коментари Харесай

Спасиха 130 души от мазето от театъра в Мариупол

Бомбоубежището под трагичния спектакъл в Мариупол е избавило 130 души. Те през днешния ден бяха избавени, откакто в продължение на два дни украинските сили съобщаваха за това, че обстрелът от страна на руснаците им пречи.

Вече две седмици съветската войска нанася въздушни и артилерийски удари по обкръжения Мариупол. Според градския съвет дневно върху града се хвърлят приблизително сред 50 и 100 въздушни бомби, а 80% от инфраструктурата е унищожена.

Украинските военновъздушни сили са блъснали съветски команден пункт на летището в Чернобайвка, край Херсон, като при офанзивата евентуално е погубен армейски пълководец. Информацията бе дадена на брифинг от съветника на президента Олексий Арестович, представен от УНИАН.

Украинските военни са съобщили най-малко един път преди този момент, че техни самолети са нанесли удари по летището в Чернобаевка, а също по този начин е известно, че мястото е било обстрелвано от украинската артилерия от Николаев.

В късния следобяд още веднъж бе оповестена въздушна паника над Киев. От началото на войната в Киев са убити 222 души по данни на киевската администрация, близо 900 души са били ранени, Сред починалите има и четири деца.

От обстрел е потърпевшо и село Козачия Лопан, което е обстрелвано със неразрешени касетъчни бомби на 17 март.

Град Мерефа, също в Харковска област, е бил обстрелван с артилерия. При нападението умират 21 поданици, а други 25 са ранени.

Днес Организация на обединените нации разгласи формалните си данни, съгласно които минимум 816 цивилни жители са починали в Украйна, като множеството от тях са станали жертва на тежка артилерия и голям брой ракетни установки, както и на ракетни и въздушни удари.
ТЕМА преди 59 минути 685 преди 4 часа 795 преди 4 часа 456
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР