Бомбени атентати, взривове, шум на линейки. Не е размирно място

...
Бомбени атентати, взривове, шум на линейки. Не е размирно място
Коментари Харесай

Бомби и нарковойна по улиците: Битките на черногорската мафия

Бомбени атентати, гърмежи, звук на коли за спешна помощ. Не е размирно място в Близкия Изток, а в действителност място на запад от България - Черна гора. Март 2018 година избавителна интервенция на пожарната и незабавна помощ в черногорската столица Подгорица.
Това е шести атентат от началото на годината в Черна гора, където враждуващи мафиотски кланове от години водят жестока битка.
" Това е някакъв смут. Държавата би трябвало някак да реагира. Трябва да направи нещо, с цел да успокои хората ", споделя локален пред Deutsche welle.
Затова полицията постоянно разгласява клипове от спецакции, при които командоси нахлуват в жилища и здания, арестуват обвинени, конфискуват оръжия и пари.
Но дали тази показност не значи, че Черна гора не може да овладее обстановката? За страната е значимо да се оправи с проведената престъпност, с цел да успее да се причисли към Европейски Съюз през 2025 година
Преди да се появят двата най-опасни клана в страната не е имало такива проблеми. Полицията за първи път се сблъсква с такива борби.
Кървави борби клановете водят и в крайбрежния и доста известен град Котор. Това още повече напряга локалните, тъй като борбите на клановете засягат освен тях, а и туризма и поминъка на локалните.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР