Бомбата срещу Гешев е имала за цел да убива. Главният

...
Бомбата срещу Гешев е имала за цел да убива. Главният
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Гешев е бил мишена за убиване, бомбата е с най-малко 3 кг тротилов еквивалент, сложена на завой

Бомбата против Гешев е имала за цел да убива. Главният прокурор е бил цел за ликвидиране. Това съобщи на брифинг шефът на Националната следствена работа и заместител на основния прокурор Борислав Сарафов.

„ Днес към 11:30 основният прокурор с автомобила си, пътувайки към София, на един доста огромен завой, на който скоростта се понижава – избухва гърмеж. Той е извънредно мощен. По сведения на очевидци огненият дирек, който е изригнал, е бил с височина 4-5 метра. На място е открит кратер с дълбочина 30-40 сантиметра и диаметър от близо 3 метра ”, съобщи той.

По думите му гърмежът е имал устременост към пътя. „ Бомбата е била освен с огромен тротилов еквивалент – над 3 кг тротил, по калкулации на специалистите. В нея е имало и осколки. Те са се разпилели и забили в отсрещните дървета. Очевидно бомбата е била с желание да убие. Не е била задачата ѝ заплашване, не е било фойерверки. Металните сачми, които намерихме, бяха с величина на човешки нокът ”.

Сарафов посочи, че на мястото са открити маркери, които са оставили причинителите. „ Спрямо тях са се ориентирали, когато мине автомобилът, бомбата да бъде задействана. Изключително професионално квалифицирано нападение, а явно и добре изпълнено. Само една случайност е избавила основния прокурор и фамилията му, както и инцидентно минаващи “, акцентира той.

Самите атентатори са били наоколо и са имали образен контакт с мястото, сподели Сарафов.

Наказателното произвеждане, което е формирано по глава 1 от Наказателен кодекс за терористичен акт. Разследващите търсят детонатори и събират осколките. „ До няколко часа ще знаем с огромна акуратност както типа, по този начин и количеството на гърмежа ”, безапелационен е Сарафов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР