Бомбата, която е била заложена пред кортежа на Иван Гешев,

...
Бомбата, която е била заложена пред кортежа на Иван Гешев,
Коментари Харесай

Бомбата, заложена срещу Гешев, е самоделно направена от професионалист и задействана електронно

Бомбата, която е била заложена пред кортежа на Иван Гешев, е била самоделно направена. Това сподели зам.-главният прокурор Борислав Сарафов на ексклузивен брифинг.

„ Единодушното умозаключение на всички специалисти е, че се касае за съсредоточен и ориентиран гърмеж, взривната вълна и осколките са били ориентирани от банкета на пътя към пътното платно. Става въпрос за огромен брой осколки мощен гърмеж и доста добра устременост на гърмежа “, сподели заместител основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов за опита за нападение против за против основния прокурор.

Той посочи, че в огледа през вчерашния ден на мястото на случая с изключение на представители на българските служби е взел участие и израелски специалист по контратероризъм.

Взривното вещество с еквивалент на 3 кг тротил е направено самоделно, което приказва за оптимален професионализъм при неговото правене и при насочването на гърмежа. Взривяването на устройството е станало електронно, уточни Сарафов.

„ Въпрос на може би частици от секундата е било гърмежът да бъде посрещнат със страничната част на автомобила, а не са предния десен калник. Може би тези частици от секундата са избавили возещите се в автомобила “, съобщи Сарафов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР