Бомбардировачът Ту-160 е козът в борбата за влиянието между НАТО

...
Бомбардировачът Ту-160 е козът в борбата за влиянието между НАТО
Коментари Харесай

Habertürk: Руският бомбардировач Ту-160М може да промени баланса на силите в света

Бомбардировачът Ту-160 е козът в битката за въздействието сред НАТО и Варшавския контракт от времето на Студената война. Журналистът Гюнтай Шимшек от Habertürk счита, че появяването на неговия осъвременен модел, изключително в изискванията на сегашното противостояние сред страните ще промени салдото на силите в света.

Русия продължава да реанимира един след различен планове от отбранителната индустрия от времената на Съюз на съветските социалистически републики, чието произвеждане се е наложило да бъде спряно. Едно от последните събития в тази връзка е полета на свръхзвуковия нуклеарен тежък бомбардировач Ту-160, чиято индустриална линия беше закрита, във към този момент осъвременен тип, наименуван Ту-160М.



 


Ще покажат ли Съединени американски щати, Китай и Русия ново потомство бомбардировачи през 2021 година
През 2020 година на бойното поле край Кавказ се изявиха дроновете, предлагайки евтина и ефикасна опция на страните, чиито опция...
Прочети повече
Бомбардировачът Ту-160М излезе от авиационния цех на Обединената авиостроителна корпорация в Казан. След провеждането на тестванията на новия бомбардировач ще стартира производството му. Засега са планувани 50 единици.

Докато крачката на Русия с Ту-160М припомня за връщането на времената на Студената война на противоположния фронт Съединени американски щати имат модел B-1В " Лансер " (Lancer). Може да се каже, че това е съперникът на Ту-160М. Американският модел е част от въоръжението на военно-въздушните сили на Съединени американски щати като стратегически бомбардировач за далечни цели. 

Възобновяването на производството на Ту-160 е значимо и от стратегическа позиция. След интервала на Студената война Русия може да противостои на Съединени американски щати или НАТО благодарение на мощния бомбардировач.

Това може да се преглежда и като съответен симптом за смяна във военната тактика на Русия. Към 2016 година от всички създадени Ту-160, първият от които е пуснат през 1982 година, а с разпада на Съюз на съветските социалистически републики производството му беше невероятно, във въоръжението останаха едвам 16 машини, освен това с дефекти.

Този безценен модел аероплан ще обезпечи баланс в отбранителната сфера. Това е направено в границите на политиката на Владимир Путин след разпада на Съюз на съветските социалистически републики. Трябва да се означи, че няколкото предходни опити да се възроди този модел бяха несполучливи. Освен това с краха на Съюз на съветските социалистически републики някои обекти на авиацията с бомбардировачи останаха в Украйна. 
Новият китайски бомбардировач ще бъде копие на американския В-2 (ВИДЕО)
Китай от дълго време работи над основаването на стелт-бомбардировача Н-20. Сега в интернет се появи първата публична визуализация, от която се...
Прочети повече


Ту-160 е бил прочут като най-големия и най-тежкият свръхзвуков военен аероплан. Освен това той е по едно и също време най-скоростния бомбардировач, както и най-големия и мощен свръхзвуков аероплан с изменяща се геометрия на крилата. 

Ту-160 с първи полет през 1982 година е основан в отговор на появилия се в Съединени американски щати свръхзвуков бомбардировач B-1 " Лансер ", предопределен за нуклеарни бомбардировки на системите на противовъздушната защита на Съюз на съветските социалистически републики. Ту-160, зародил като произведение от епохата на Студената война, спрямо американския В-1 е по-голям, по-скоростен четириместен аероплан, кадърен да води бойни дейности на по-обширно пространство. 

Що се отнася до техническите елементи, самолетът е дълъг 54 м, размахът на крилете е 55 м, екипиран е с 4 мотора с мощ 25 хиляди кс, може да прелети 12,3 км с оптималната скорост 2,05 Маха (2361 км/ч) и е кадърен да носи нуклеарни заряди.

Сега бомбардировачите Ту-160М ще полетят в сходство с новите условия и техническите нововъведения. Те ще могат да изстрелват хиперзвуковата ракета Х-47М2 " Кинжал "   и ще бъдат снабдени с нови системи за пилотни навигации, връзка и ръководства, нови системи РЛС (радио-локационна станция) и радиоелектронна битка. Първият Ту-160М ще постъпи във военно-въздушните сили на Съединени американски щати през 2023 година. 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР