Бомбаджията от Централна гара - Пловдив Любомир Яков сътвори днес

...
Бомбаджията от Централна гара - Пловдив Любомир Яков сътвори днес
Коментари Харесай

Бомбаджията от гарата към полицай: Ей, таралясник, мен сега държавата ме издържа!

Бомбаджията от Централна гара - Пловдив Любомир Яков сътвори през днешния ден следващия си цирк в съда, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . След като в предходното съвещание 28-годишният мъж се разгласи за неуравновесен и искаше да се самоубива , в този момент той обиди един от двамата служители на реда, които бяха призовани от Районния съд като очевидци по делото.

" Ей, таралясник, мен в този момент страната ме устоя ", провикна се Любомир Яков към униформения чиновник.

Обвиняемият бе доведен с белезници, защото сега излежава в пандиза предходна присъда. Яков е обвинен за това, че на 15.11.2022 година в Пловдив е предал от махленски телефон до Единен европейски номер за незабавни повиквания 112 погрешно повикване за паника, изразяващо се в сигнал за заложени взривни устройства – минни гранати в Централна гара.

Любомир е с голям брой предишни осъждания, с влезнали в действие ефикасни присъди на " отнемане от независимост “, в това число три за същото закононарушение.

В правосъдната зала през днешния ден Любомир Яков отхвърли да бъде защитаван от служебния юрист Ваня Георгиева и тя си подаде отказ.

" Клиентът показва пренебрежение към мен и отхвърля всевъзможен диалог по отношение на делото. Даже направих опит да го видя в ареста, само че още веднъж не пожела да ме види ", изясни служебният бранител.

В последна сметка съдията не даде ход на делото и насрочи идващото съвещание за 12 май от 14,30 часа. Съдът постанови още да се изпрати писмо до Адвокатска гилдия - Пловдив за установяване на нов длъжностен бранител на Любомир Яков.

Не е ясно обаче по какъв начин ще реагира съдът, в случай че обвиненият откаже да бъде защитаван и от втория длъжностен юрист.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР