БОМБА! Слави дал 681 бона за кулата на Пловдив 2019

...
БОМБА! Слави дал 681 бона за кулата на Пловдив 2019
Коментари Харесай

Пловдив 2019 отвръщат на удара на Слави Трифонов, вижте...

БОМБА! Слави дал 681 бона за кулата на Пловдив 2019

Становище на фондация " Пловдив 2019 " по отношение на подвеждащи изявления в обществените мрежи за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата:

В отговор на изявление на Слави Т. Трифонов на формалната му Facebook страница, касаещо сцената на спектакъла за откриването на Европейска столица на културата, предоставяме следната информация:

1. Изпълнител на откриващото събитие на " Пловдив 2019 “ е немската компания за изпълнителски изкуства phase7, спечелила обществен конкурс за артистична идея за събитието.

2. Сцената под формата на кула е особено конструирана за огромния откриващ театър в Пловдив по план на phase7. Такова оборудване в никакъв случай досега не е било правено в България, както и сходен по мащабите си театър.

3. Изпълнител съответно на структурата на сцената е швейцарската компания Nussli Group, която строи структури и скелета по целия свят. Екип на компанията пътува особено с авансово проектираната структура и се грижи за монтажа и демонтажа й на място.

4. Конкретната сцена не е наемно оборудване, което да се преотдава с пакет от съоръжение. Оборудването е съобразено с концепцията на спектакъла, създадена от Свен Сьорен Байер – Артистичен шеф на phase7.

5. Техническото застраховане на спектакъла е дело на българската компания " Жокер медия “, която е подизпълнител на phase7 и за подиумите към сцената.

6. Както е оповестено и на уеб страницата на фондация " Пловдив 2019 “, цената на сцената с прилежащите й сцени e 219 053 лв. без Данък добавена стойност.

7. Цялостното техническо застраховане на спектакъла, което включва озвучаване, осветяване, видео съоръжение, екип, е с общ бюджет 880 124 лв. без Данък добавена стойност .

Според условията на българското законодателство тези данни са обществени и налични на уеб страницата на фондация " Пловдив 2019 “ , както и целия бюджет на откриващото събитие.

Източник: Plovdiv24
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР