Бомба се взриви в автомобил до границата на Турция със

...
Бомба се взриви в автомобил до границата на Турция със
Коментари Харесай

Бомба уби трима души в турски град до Сирия, обяви Ердоган и го свърза с тероризъм

Бомба се взриви в автомобил до границата на Турция със Сирия . Трима сирийци, пътуващи в автомобила, са починали, заяви пред публицисти турският президент Реджеп Ердоган, представен от АП и " Ройтерс ".

Експлозията в колата е станала на 750 метра от постройката на локалната администрация в граничния град Рейханлъ, вилает Хатай, осведоми Анадолската организация.

Ясно е, че е имало бомба в колата . По първични данни детонацията е обвързвана с тероризъм, стана ясно от думите на Ердоган.

Източници от силите за сигурност разкриха, че единият от сирийските пасажери в колата е бил нападател самоубиец , чиито колан с експлозиви се е взривил. Източниците разясниха, че пътуващите в автомобила са разследвани за евентуални връзки с ДАЕШ.

По-рано Анадолската организация заяви, че двама души са потърпевши при детонацията . Ердоган не сподели какъв брой души са ранени при гърмежа.

През 2013 година при офанзива с две коли бомби в Рейханлъ починаха 52 души, в това число и сирийски бежанци . Турция упрекна сирийското разузнаване за офанзивата. Турция беше наранена от терористични офанзиви през 2015 година и 2016 година Анкара упрекна ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) и кюрдите . При нападенията починаха към 300 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР