Бомба, маскирана като играчка, уби шест деца в Пакистан. Още

...
Бомба, маскирана като играчка, уби шест деца в Пакистан. Още
Коментари Харесай

Ужасяващ атентат в Пакистан: Бомба-играчка уби шест деца


Бомба, маскирана като играчка, умъртви шест деца в Пакистан. Още две са режко ранени. Инцидентът е станал в северозападната част на страната наоколо до границата с Афганистан. Грозният атентат е бил осъществен в село в провинция Южен Вазиристан. Засега никой не е поел отговорност за нападението, управляващите проверяват.

Шестте починали деца са на възрсат до 12 години, прецизират локалните сили за сигурност пред Франс Прес. Засега не е ясно по какъв начин въпросната бомба-играчка е попаднала у децата и кой я е подхвърлил или я им е дал. Властите са почнали следствие на случая, съобщи РИА "Новости ".

Не е изключено зад ужасяващата офанзива да стоят и Талибаните. Предвид близостта на региона с Афганистан тази версия не е изключена. Освен това през последните месеци групировката стартира да провежда набези много постоянно. Атентатите се правят най-вече в Афганстан, само че има такива и в Пакистан. Паралелно с това пък държавните войски и от двете страни на границата водят дейна битка с талибанските отряди.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР