Бомба избухна в близост до пазар в пакистанския град Куета

...
Бомба избухна в близост до пазар в пакистанския град Куета
Коментари Харесай

15 души загинаха след атентат в пакистанския град Куета

Бомба избухна наоколо до пазар в пакистанския град Куета в събота. Загинали са най-малко 15 души, оповестяват управляващите представени от Ройтерс.

Базираната в Близкия изток ИДИЛ, която има клон на бойци в Афганистан и Пакистан, декларира скоро по-късно, че мотоциклет с нападател самоубиец е умъртвил 17 бойци.

Мощният гърмеж е поразил патрул минаващ по пътя, оповестява министърът на провинция Балучистан Сарфраз Буги, добавяйки, че патрулът може да е бил задачата.

" Според информацията, която сме получили до момента, има към 15 жертви, хора, които са мъченици и към 40 души са ранени ", сподели Буги. Той разяснява, че в града е наложена изключителна обстановка.

Ръководителят на екипа за неутрализиране на бомби в Куета, Аслам Тарен, оповестява, че по първичната информация, нападател самоубиец е блъснал мотоциклет във военно транспортно средство.

Пакистанската армията оповестява, че задачата е бил патрулът и че измежду убитите са били минимум седем цивилни.

Генерал Камар Жавед Баджва смята, че терористите се пробват да провалят честванията в понеделник за 70-годишната на самостоятелност от Англия.

Сепаратисти и екстремисти в Балучистан водят акция против централното държавно управление в продължение на десетилетия, изисквайки по-голям дял от богатите на газ запаси в провинцията.

Талибани и други ислямистки бойци също работят в провинцията, която е на границите с Афганистан и Иран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР