Болсонару е разследван и по други дела, свързани с правителствената

...
Болсонару е разследван и по други дела, свързани с правителствената
Коментари Харесай

Президентът на Бразилия Жаир Болсонару не се яви пред съда

Болсонару е разследван и по други каузи, свързани с държавната битка с ковид и неизгодни контракти за ваксини. Той отхвърля виновност. 

Президентът на Бразилия Жаир Болсонару не се яви, с цел да даде показания в петък, откакто арбитър от Върховния съд му изпрати призовка и подреди на федералната полиция да го разпита по отношение на следствие, заяви " Ройтерс ".

Адвокатът на държавното управление Бруно Бианко отиде на мястото на Болсонаро и подаде заповед пред Върховния съд, за да апелира призовката на арбитър Александър де Мораес, само че съдията съобщи, че е прекомерно късно.

В четвъртък вечерта Мораес подреди на крайнодесния президент да се яви в централата на федералната полиция в Бразилия в петък следобяд, с цел да бъде разпитан, защото 60-дневният период, който той даде на Болсонару, с цел да свидетелства, е изминал. 

Защитата на президента твърди, че Върховният съд е постановил при две предходни каузи, в които призовани хора не са се явили, за да свидетелстват, че принудата за приемане на такива показания е противоконституционна.

Случаят включва следствие на загадка полиция за хакерска офанзива против Върховния изборен съд, върховен изборен орган на Бразилия, няколко месеца преди президентските избори, които той завоюва през 2018 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР