Болоня победи с 2:1 като гост Фиорентина в среща от

...
Болоня победи с 2:1 като гост Фиорентина в среща от
Коментари Харесай

Болоня измъкна победата в гостуването си на Фиорентина

Болоня победи с 2:1 като посетител Фиорентина в среща от 21-ия кръг на футболното състезание на Италия. За гостите това беше втори следващ триумф в Серия А, а за домакините - четвърта среща без победа в шампионата. Точни за Болоня бяха Рикардо Орсолини е 14-ата минута от дузпа и Щефан Пош в 47-ата. За " виолетовите " се разписа Рикардо Сапонара в 19-ата минута. Въпреки триумфа Болоня остава на девето място в класирането с 26 точки актив, а Фиорентина е на 12-а позиция с пет по-малко.

Още в 10-а минута Джошуа Зиркзе от Болоня откри пространство на границата на наказателното поле и заби поразителен удар към левия ъгъл, само че Терачано го разколеба със ужасно избавяне. Малко по-късно Люис Фъргюсън се извиси високо, с цел да засече точно центриране от корнер, само че вратарят на Фиорентина още веднъж избави. В 13- а минута бе отсъдена дузпа за гостите, а с осъществяването се нагърби Рикардо Орсолини, който означи в долния десен ъгъл, като не остави късмет на вратаря - 1:0 за Болоня.

Само пет минути по-късно " виолетовите " реагираха и Рикардо Сапонара откри пространство надълбоко в наказателното поле и стреля от воле, с цел да вкара замайващ гол и да изравни резултата - 1:1. Три минути по-късно Фъргюсън имаше нова чудесна опция, откакто доближи до съвършен пас и нанесе мощен удар от упор, само че Терачано реагира великолепно и го извади.

Две минути след началото на втората част Щефан Пош засече подаването от ъгловия удар и показва головия си нюх, нанизвайки невъзмутимо удар с глава от близко в средата на вратата - 2:1 за Болоня. До края на мача Фиорентина не съумя да откри някакъв напън и да доближи до чисто голово състояние, а гостите бяха добре проведени и не позволиха неточност в отбрана, печелейки трите точки от срещата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР