Болно момче дари част от парите за лечението си на

...
Болно момче дари част от парите за лечението си на
Коментари Харесай

Младеж дари част от парите за лечението си на болно момиче


Болно момче подари част от парите за лекуването си на 3-годишно момиченце, което се бори за живота си. Малката Мартина от Банско пострада неуместно. Детето се задави от хапче и поради остра дихателна непълнота получи съществени провали на мозъка.
До момента за лекуването на Мартина са събрани 90 хиляди лв.. Хората в Банско и района се сплотиха, с цел да оказват помощ на детето. Кутии за дарения на пари са сложени на всички места.

  Георги: " По няколко пъти минават хората, оставят, даже не си купуват нищо, единствено оставят парички. В целият град се събират кутиите. Цялата улица Пирин, цялата улица Цар Симеон, тая, която е площада из цяло Банско, хранителни, за облекла на всички места. "
  Власи Власева: " Много тъжна история и да помогнем, с каквото можем всеки едни от нас и товае. Поне с хубава цел. Познават я повече, малко дете, би трябвало да се даде късмет. "

Историята на дребната Мартина докосна сърцето на 22 – годишният Никифор от котелското село Кипилово. Цял живот момчето се бори с тежката диагноза хидроцефалия. Две седмици откакто ви разказахме,че фамилията му няма пари даже за медикаменти, той получи като подаяние повече от нужната сума за лекуване. За това решил да подари останалата сума. Младежът схванал за случая от репортажа на ТВ+ и незабавно се свърза с екипа ни.
СНХ: Никифор Атанасов „ Сега й е времето да живее, да пораства и да се радва на живота. Искам да кажа, че вярата последна умира и да пожелая на нея и на фамилията й да имат вяра и всичко се сбъдва с самообладание и с религия! “

Никифор през днешния ден още веднъж има вяра за живот. Убеден е, че положителното би трябвало да се предава.

Никифор Атанасов: „ Не съм вярвал, че положителното съществува, бях се откзал от живота. Искрено благодаря не всички, които и морално и финансово ми помогнаха! “

Ники има вяра, че с изключение на парите, ще успее да изпрати на Мартина и цялата вяра, която положителните хора му подариха.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР