Болно ми е! Така шефката на Регионалната здравна инспекция в

...
Болно ми е! Така шефката на Регионалната здравна инспекция в
Коментари Харесай

Шефката на РЗИ-Пловдив за фалшивите сертификати: Болно ми е!

Болно ми е! Така шефката на Регионалната здравна ревизия в Пловдив доктор Сийка Димчева разяснява пред " Марица " случая с разрушената скица за издаване на подправени зелени документи в Асеновград и Раковски.

" Не мога в размките на разследване да споделям каквото и да е. Беше ни изискана цялата база данни и тя е предоставена на проверяващите от ДАНС и Икономическа полиция. Оттам нататък те към този момент си работят независимо. Повече не мога да кажа. Просто ми е болно. Медицинското съсловие не заслужава да бъде гледано с неприятно око ", сподели доктор Димчева.

Тя уточни, че съответните два имунизационни пункта, в които са засечени ментетата, не са посочени от РЗИ. " Те разполагат с цялата база данни. Как и накъде ще се насочат и дали ще има други, това не е ясно и си зависи от проверяващите ", разяснява още шефката на РЗИ - Пловдив.

Както " арица " писа по-рано през днешния ден, четиримата арестувани по отношение на подправените документи са освободени. Последваха обаче нови арести. " Предстои голям размер от работа. Ситуацията е доста динамична. Дано скоро можем да се похвалим с нови разкрития ", сподели пред медията ни зам.-районният прокурор Атанас Илиев.
Свързани вести Втора порция арести за подправените документи в Асеновград и Раковски 250 души от чужбина с подправени зелени документи, издадени в Асеновград и Раковски Прокуратурата и полицията ревизират над 20 000 заявления за имунизация от Асеновград и Раковски Между 200 и 400 лева плащали българите в чужбина за подправения сертификат
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР