Болно ми е, че ГЕРБ беше поставен в демонстративна изолация

...
Болно ми е, че ГЕРБ беше поставен в демонстративна изолация
Коментари Харесай

Радомир Чолаков от ГЕРБ: Заради обсесията да махнем Гешев, започнахме да разрушаваме държавата

Болно ми е, че ГЕРБ беше подложен в демонстративна изолираност от останалите партии в 45-я и 46-я парламент. Дори не бяхме запитани какво мислим, беше ни вменявано, че сме срещу правосъдната промяна. Това сподели Радомир Чолаков от ГЕРБ в " Панорама " на.

" Политическа партия ГЕРБ има огромен опит в правенето на правосъдна промяна. Учуден бях за какво " Демократична България " използва толкоз време да се пробва да ангажира с тематиката партия като Има Такъв Народ, която нямаше интерес към проблематиката. А не си направи труда да попита какво мисли ГЕРБ. Демократична България щеше да бъде сюрпризирана от отговора ", добави той.

По мотив настояването за отстраняването на основния прокурор Чолаков разяснява, че го изненадва обсесията, с която се концентрират върху личността на основния прокурор. За него е значима длъжностната характерност, а не личността.

" В последните два Народното събрание ме тормози това, че поради обсесията да махнем Гешев , ние започнахме да разрушаваме страната. За да се махне някой, би трябвало да се разрушат цели структури. Не е задоволително да разместваш кутийки, да сменяш наименования и да правиш структурни промени, а би трябвало да се промени цялостната рамка ", счита той.

Чолаков показа, че когато е бил номиниран за министър на правораздаването с втория мандат на ГЕРБ-СДС, е мислил какво би направил, в случай че бъде определен:

" Първото, което си помислих беше, че желая да си приказвам с Янаки Стоилов (министърът на правораздаването също беше в студиото - б.р.), също и с Христо Иванов, тъй като би трябвало да има континуитѐт в ръководството, всеки би трябвало да почита предшествениците си, защото никой не е бил злоумишлен ", добави Чолаков.

" Целият народ и нашите европейски сътрудници виждат, че в трагична степен активността на Иван Гешев взривява длъжностната характерност на основния прокурор и по тази причина той би трябвало да бъде отхвърлен. За да стане това, би трябвало или Висш съдебен съвет да види действителността и да гласоподава, както беше препоръчано от проф. Стоилов, или Народното събрание да одобри промени в Конституцията ", разяснява в студиото съпредседателят на " Демократична България ".

По мотив предлагането към " Продължаваме промяната " на Кирил Петков и Асен Василев да имат общи листи на изборите, което беше отхвърлено, той сподели:

" Нашият апел беше стимулиран от разбирането, че би трябвало да осигуряваме преграда пред присъединяване на ГЕРБ и Движение за права и свободи във властта ".

Иванов упрекна ГЕРБ и Движение за права и свободи, че са носители на един корупционен модел, " който се свързва с господин Борисов ". Това не разрешава на " Демократична България " и " Продължаваме промяната " да бъдат естествени сътрудници в смяната, която желаеме, сподели Иванов.

Според него дружно двете обединения са можели да реализират по-висок резултат на изборите, в сравнение с по настрана.

По думите му има партии, които би трябвало да останат отвън властта, с цел да може тя да бъде излекувана от корупцията.

" Подкрепата за " Демократична България " не е застрашена , спокоен съм за това ", разяснява още Иванов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР